Jymy vahvempi hyytävässä kelissä!

Pattijoen Urheilijat – Sotkamon Jymy 0-1 (2-2, 1-11)

Sotkamon Jymy matkusti äitienpäivänä Pattijoen Urheilijoiden vieraaksi Rännärille. Ottelu pelattiin erittäin, erittäin koleassa säässä, mikä ei voinut olla vaikuttamatta myös itse peliin. Erityisesti ensimmäisellä jaksolla vihmonut hyytävä vesisade söi sisäpeliä molemmilta joukkueilta.

Ensimmäisellä jaksolla pattijokiset tulivat vahvasti otteluun. Kotijoukkue rakensi perusajolähdön, josta kapteeni Topi Kosonen löi vastustamattomasti pallon väliin.

Jymy avasi juoksutilinsä toisessa vuorossa, vaikka kärki ei vielä onnistunutkaan, niin Korhos-ajolähtö saatiin aikaiseksi yhdellä palolla. Roope Korhosen lyönti sirvahti takakentältä ja Niko toi tasoituksen. Samalla lyönnillä kotiin yrittänyt Antti Korhonen kuitenkin paloi.

Pattijoki otti johdon uudelleen kolmannessa, kun Juuso Keski-Koukkarin kotiutus ei pysynyt kakkospuolen räpylöissä. Roope kuitenkin iski tasoittavalla Joni Rytkösen kotiin merkkaamattomalla välilyönnillä.

Jymyn ulkopeli oli kauttaaltaan vahvaa.

Neljännessä keltapaidat jäivät jo ilman tilannetta. Jymy pääsi tasoittavalle hakemaan jaksovoittoon oikeuttavaa juoksua. Matias Litmanen löi itsensä suoraan kakkoselle ja Antti Korhosen keskiohituksen jälkeen takapesät oli miehitetty. Lauri Rönkön näpyllä Litmanen kärysi kalkkiviivoille ja Kosonen irroitti viimeisenä lyöjänä vuorossa olleen Roopen lyöntivuorolla etenijän kolmoselta. Liitto otti ensimmäisen pisteen haltuunsa.

– Todella raaka keli, oikeastaan pahin mahdollinen keli pelata pesäpalloa, kommentoi ottelua Jymyn ykköspalkittu Roope Korhonen.

Toisen jakson alussa oli Jymyn vuoro pistää pesät täyteen suoraan kolmella lyöjällä. Antti Korhosen kakkosrajanäpy kotiutti Niilo Piiponniemen. Loppuosa sisävuorosta sujui lähinnä keskusteluissa tuomariston kanssa. Roopen kotiutusyritys kuivui estämiseen ja pian sen perään Antti Kiiskisen rajaleikkuri 3-rajaan tuomittiin laittomaksi. Tästä kuitenkin sisuuntuneena Jymy puolusti isäntäjoukkueen nollille tasoittavalla.

Tästä alkoi myös Jymyn rymistely ja onnistumisia nähtiin laajalla rintamalla. Rönkkö sivalsi neljännessä keskeltä takaa läpi ja tyhjensi pajatson. Loppulukemat toisella jaksolla Jymylle 11-1.

– Jopa yllättävästikin peli aukesi näin mukavasti toisella jaksolla, vaikka keli oli mitä oli. Kun tilastoja katotaan, niin oikeat miehet siellä on tänään kotiutuksissa onnistunut, kun Roopella ja Laurilla on yhteensä 11 lyötyä juoksua, Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen kommentoi.

Rönkkö pääsi juhlimaan kauden ensimmäistä kunniajuoksuaan viileässä säässä.

Jymyn parhaimmistoon lukeutuivat palkinnot saaneet neljän lyödyn Roope Korhonen ja ensimmäisen vuoron jälkeen vaihtolyöntipelinsä erehtymättömästi hoitanut Antti Korhonen.

Ottelun lehdistötilaisuus katsottavissa ohesta:

Sotkamon Jymyn ottelut jatkuvat seuraavan kerran viikon päästä sunnuntaina Imatran Pallo-Veikkojen vieraana Ukonniemessä.

Kuvat ja teksti: Olli Korhonen