Kaksi pistettä koleasta Pihkalasta

Sotkamon Jymy jatkoi voitokkaalla tiellä, ottamalla ensimmäisessä vieraspelissä voiton Hyvinkäästä jaksoin 2-1 (5-0, 1-3, 0-0, 3-2). Varsin kylmässä ja sateisessa kelissä pelattu peli Oli Jymyn hallintaa aina toisen jakson puoleenväliin asti, kunnes Tahkon Juha Korhonen herätti kotijoukkueen lyömällä etutilanteessa pallon muuntajalle. Jymy punnersi kuitenkin voiton kotiutuskisan kautta ja näin kotimatkalle Sotkamoon lähti kaksi sarjapistettä. Ottelu oli samalla Matti Lähteenmäen 400. tuomittu ottelu miesten Superpesiksessä ja tuomarikonkarin kommentti pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa herätti hilpeyttä.

– Ei ollut kylmä, tämä on kesälaji, vakuutteli Lähteenmäki päällänsä lyhythihainen tuomaripaita.

Jymy jylläsi avausjaksolla

Ensimmäinen jakso oli Jymyn suvereenia näytöstä. Hyvinkää sai aikaiseksi vain yhden ykköstilanteen ja Jymy paukutti Roope Korhosen johdolla taululle lukemiksi 5-0. Korhosen pajatsontyhjennys ajotilanteessa ei ollut kovinkaan kaukana, kun mies laittoi toisessa vuorossa pallon takaa läpi, mutta Pihkalan ainoa ahdas alue, takakentän tausta, ei antanut kunnarihaaveille myöten.

Ulkopeli oli myös Jymyltä loistavaa ja tämä riitti hiljentämään hyvinkääläiskatsomon hiirenhiljaiseksi, lukuun ottamatta fanaattista kannattajaryhmää, joka ei unohtanut vierasjoukkuettakaan kannatushuudoissa. Tämä ryhmä joutui kuitenkin lopulta poistumaan katsomosta järjestysmiesten ja poliisin saattelemana.

Korhonen löi Tahkolle jakson

Toisella jaksolla molempien joukkueiden peli jähmettyi. Jymyn toisen jakson ainokaiseksi juoksuksi jäi Roopen saumalyönti, joka kotiutti Antti Hartikaisen. Peli näytti jo lipuvan Jymylle suoraan jaksoin 2-0, mutta Hyvinkään Tahkon Juha Korhonen pamautti kolmannen aloittavalla pallon kakkospesän päältä muuntajalle asti. Peli oli näin kääntynyt täysin päälaelleen ja kun vierasjoukkue ei saanut enää lisäjuoksuja, peli siirtyi supervuoroon.

Supervuoro nyhjättiin juoksuitta, mutta kotiutuskisassa Jymy laittoi aggressiivisen hyökkäysvaiheen päälle onnistuen kolmella parilla viidestä, Hyvinkään tyytyessä vain kahteen. Näin ottelu päättyi lopulta Jymyn voittoon kotiutuskisassa.

Huomattavaa pelissä oli Jymyn kivenkova ulkopeli, Tahkon kaikki juoksut tulivat yhdellä lyönnillä. Tilanteet ovat olleet alkukaudesta joka paikkakunnalla huonoista säistä johtuen niukassa, mutta Roope Korhosta kylmä Pihkalan tuuli ei tuntunut haittaavan ja päivän yhteissaldona oli neljä lyötyä juoksua. Peli on ollut kylmästä säästä johtuen erilaista, joten on jännittävä nähdä, miten tilanne tulee muuttumaan säiden lämmittyä.

Seuraava Jymyn peli on kotipeli helatorstaina Kiteetä vastaan. Tuo kyseinen peli alkaa siis jo klo 15.