Kohosen show siivitti Jymyn juhannustauolle

Seinäjoen JymyJussit – Sotkamon Jymy 0-2 (0-4, 2-5)

Sotkamon Jymy nappasi viimeisestä ottelusta ennen juhannustaukoa täyden kolmen sarjapisteen potin ja näin pelinjohtaja Mikko Korhosen peräänkuuluttama kahden viikon takainen Seinäjoelle jäänyt piste saatiin kolminkertaisena takaisin. Vaikka pisteiden valossa ottelu ei olisi voinut paremmin mennä, ei pelinjohtaja aivan kaikkeen tekemiseen ollut tyytyväinen.

– Lopputulos tyydyttää ja miellyttää, mutta kyllä eka jakso jätti hampaankoloon, Korhonen tiivisti.

Ensimmäisellä jaksolla sisäpeli ei ottanut auetakseen Jymyllä, kuten ei myöskään kotijoukkue Jymyjusseilla. Jymyn juoksut tulivat käytännössä kahdella lyönnillä, ensin Jani Komulaisen kumuralla, minkä jälkeen Toni Kohonen löi pallon 2-jatkeelta maisemaan kolmen juoksun arvoisesti. Jymyn sisäpeliä söivät ensimmäisellä jaksolla erityisesti ykköspalot, joita nähtiin tälle kesälle poikkeuksellisen paljon, peräti viisi kappaletta.

– Ihan ei valmistautumisessa onnistuttu ja ajatus saattoi hieman karkailla juhannustauolle. Tämä näkyi sitten suorittamisessa, Korhonen ynnäili.

Kentän herra ja Hidalgo oli Jymyn joukkueesta erityisesti sisäpelin osalta Toni Kohonen, joka ensimmäisen jakson kunniajuoksun lisäksi onnistui paukuttamaan toisellakin jaksolla kolme juoksua, minkä myötä hänen tililleen merkkautettiin kuusi lyötyä Jymyn kaikkiaan yhdeksästä täysosumasta.

– Toni lyö todella monipuolisesti. Välillä miesten yli, välillä miesten edestä. Helppo siinä on olla pelinjohtajana, Korhonen kehui.

Kun Vimpeli omassa samanaikaisessa pelissään hävisi Joensuulle saamatta pistettäkään, Jymyn kolmen pisteen voitto nosti joukkueen sarjakärkeen pisteen etumatkan turvin. Vimpelillä on yksi ottelu enemmän pelattuna.

Seuraavan kerran Jymy pelaa ensi viikon torstaina 25.6. Joensuun Mailaa vastaan vierasottelun Joensuun Mehtimäellä klo 18. Tuo peli kuullaan tuttuun tapaan Jymyradiosta. Hyvää juhannusta!

PS. Jymyn iholla -ohjelmasarjan kevätkauden päätösjakso ilmestyy huomenna! Valokeilassa on tällä kertaa kautta aikain ottelutilaston kärkeen noussut Toni Kohonen!

Huomasitko tätä?

Immo Rautiainen onnistui toisella jaksolla ajolähtötilanteessa villitsemään ykköspesällä seistessään Jymyn etäfanit sekä jopa muutaman paikallisen pesäpallokatsojan rytmikkääseen kättentaputukseen. Tilanne päättyi Lopulta Immon velipoika Kostin lyömään juoksuun, jonka myötä ensimmäinen jakso päättyi tilanteeseen 5-2.