Koskenkorva kellistyi supervuorossa

Hiljainen hetki.

Sotkamon Jymyn voitokas kulku sai jatkoa, kun se voitti Koskenkorvan Urheilijat kotona supervuoroparissa jaksoin 2-1 (2-3, 3-1,1-0). Vaikka juoksuilla ei suoranaisesti mässäilty, pelissä nähtiin silti kaksi erinomaisilla lyönneillä tehtyä kunnaria, Kossun Juha Puhtimäen ja Jymyn Jimi Heikkisen mailoista. Vaikka Jymy tilastojen valossa hallitsi peliä, oli taisto silti tiukkaa aina loppuun asti ja Jymy toisen jakson nousun ansiosta nousi myös koko ottelun voittoon.

Ennen ottelua pidettiin hiljainen hetki Hyvinkään tragedian vuoksi. Pelaajat pitävät myös käsivarsissaan surunauhaa tämän viikon peleissä.

Kossu käytti paikat

Ensimmäinen jakso alkoi vierasjoukkueelta räjähtävästi. Numerolla kolme lyönyt Juha Puhtimäki löi kunnarin heti ensimmäisellä lyöntivuorollaan kolmostakanurkkauksesta. Kun edellä kipittänyt Mikko Kytömäki juoksi ykköseltä kotiin asti, oli tilanne 2-0. Puhtimäki ei ehtinyt kolmosella kauan aikaa henkeä vetää, kun jokerilyöjä Tuomas Tallbacka pudotti pallon väliin ja Koskenkorva tuuletti jo kolmatta juoksua.

Puhtimäki oli likellä lyödä glooriaa toisessakin vuorossa kolmospuolen puhkaisulla, mutta mainosaidat olivat tällä kertaa oikeassa paikassa ja tuloksena oli vain ykkösvaihto.

Jymyn vastaus tuli toisen tasoittavalla, kun Niilo Piiponniemi karkasi ykköseltä kotiin asti harhaheiton turvin ja Kosti Rautiainen kotiutti vastustamattomalla välilyönnillä Jani Komulaisen. Jymy ei kuitenkaan tilanteista huolimatta saanut enempää juoksuja aikaiseksi, jolloin jakso päättyi vieraille juoksuin 3-2.

– Jos pelin sisälle katsoo, niin ensimmäisellä jaksolla ei tullut kyllä peräkkäisiä onnistumisia. Söimme omaa peliämme, kertaa Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen ensimmäistä jaksoa.

Jimi Heikkinen sytytti toisella jaksolla

Toinen jakso alkoi Koskenkorvalta myös vahvasti, kun Mikko Vainionpää kotiutti kolmosjatkeelle suuntautuneella kumuralla joukkueen kärjen Veli-Pekka Yli-Hirvelän. Jymy nousi kuitenkin toisessa vuorossa rinnalle ja ohi. Ensin asialla oli Jani Komulainen, joka sivalsi upealla kolmosrajaleikkurilla Niilo Piiponniemen kakkoselta kotipesän turviin. Jani sai tuulettaa toisen jakson voittojuoksua Immon välilyönnillä ja tilanne oli jo 2-1.

Toisen jakson voittojuoksun lyöjän, Immo Rautiaisen, vapautunut tuuletus!

Kolmosraja ei jäänyt pelin lopussakaan rauhaan, kun Jimi Heikkinen yllätti lähestulkoon kaikki tarkkaan mitoitetulla rajalyönnillä neljännen vuoroparin aloittavalla. Kunnari tyhjään sinetöi jakson loppulukemiksi 3-1. Supervuorossa ratkaisun löi Roope Korhonen kotiuttamalla Jymyn ykköspalkitun Antti Hartikaisen.

Jymy hallitsi ottelua tilastoja tarkastellessa. Kolmostilanteet menivät kotijoukkueen eduksi 17-6. Jotain Koskenkorvan tilanteiden vähäisyydestä kertoi myös se, että jokerikotiuttaja Juha Niemi löi pelissä vain kahteen otteeseen, ja toisellakin kerralla tyhjään kenttään.

– Vaikka hallittiinkin tilastojen valossa, niin oltiin aika pitkään sillassa tässä pelissä. Hyvä nousu ja täytyy muistaa, että kova joukkue oli kuitenkin vastassa, huomauttaa Kuosmanen, antaen tunnustusta myös vierasjoukkueelle.

– Siihen nähden, että saimme kuusi kolmostilannetta, niin yksi piste lämmittää, Mutta ensimmäisen sisävuoron jälkeen sisäpeli meni täysin tukkoon, tuskailee Kossun pelinjohtaja Jukka Marttala.

Jymyn pelit jatkuvat vierasottelulla torstaina Jyväskylän Hippoksella.