Jymy joutui taipumaan

Sotkamon Jymy – Joensuun Maila 0-2 (1-2, 2-3)

Ottelun tilastot

Jymy ja Joensuun Maila iskivät toistamiseen yhteen neljän päivän sisällä, kun hallitsevat Suomen mestarit matkustivat Hiukkaan kotikonnuiltaan. Ottelu oli Jymylle kolmas neljään päivään ja se valitettavasti näkyi hieman tossussa. Ottelu niukasti tiukkojen vaiheiden jälkeen vieraille puhtaasti 2-0.

Avausjaksolla ensimmäistä juoksua odotettiin toiseen vuoroon, kun Mailan Aleksi Rautiainen kotiutti vastustamattomasti vieraat johtoon. Muutenkin joukkueiden ulkopelit olivat sisäpelivoimia vahvemmat, eikä juoksuilla päästy juhlimaan. Kuitenkin, kolmannessa vuorossa Roope Korhonen toi Jymyn tasoihin ja lisäjuoksujen mahdollisuuskin leijaili ilmassa, mutta vieraat kestivät.

Neljännen aloittavalla Juha Niemen keskinäpäytys oli määrämittainen, mikä lopulta riitti jaksovoittoon, sillä Jymy ei saanut puristettua tarvittavia juoksuja tasoittavallaan.

Molempien joukkueiden ulkopeli piti sisäpelin ahtaalla.

Toisella jaksolla Jymyn sisäpeli takkusi, kun Joensuun Maila puolestaan sai lentävän lähdön takomalla kolme juoksua tasoittavallaan. Toinenkin jakso oli ulkopelinjuhlaa. Jymy taisteli vielä peliin neljännen aloittavalla, kun uransa toisen juoksun Superpesiksessä lyönyt Matias Litmanen kotiutti Joni Rytkösen. Lauri Rönkkö onnistui kertaalleen, mutta kahden palon tilanne oli liian tukala kotijoukkueelle kahden juoksun metsästykseen.

– Tänään tehtiin toissijaisia virheitä aivan liikaa, mikä varmasti johtui kovasta pelikuormasta ja myös väsymyksestä, Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen kommentoi.

Toisella jaksolla molempien joukkueiden tunteita kuumensivat syötönvalvojan linja, jonka jälkimainingeista Rytköselle näytettiin myös keltaista korttia epäurheilijamaisesta käytöksestä.

Tunteet kuumenevat kotipesässä.

3-tilanteet menivät vierailijoille 18-15. Jymyn taival jatkuu torstaina Hiukassa, kun Kiteen Pallo saapuu Hiukkaan.

– Huomenna on koko joukkueella lepopäivä. Huolletaan kroppaa ja toivottavasti pystytään olemaan kokonaan edes ajattelematta pesäpalloa, niin saa pääkoppakin lepoa, Komulainen totesi.