Jymy nousi jälleen voittoon!

Seinäjoen JymyJussit – Sotkamon Jymy 1-2 (4-2, 4-8, 2-3)

Tuplareissun toisena päivänä Jymy kohtasi vieraskentällä kovaan lyöntivireeseen äityneen Jukka-Pekka Vainionpään JymyJussit. Kotijoukkue Areenan lehtereille oli saapunut mukava määrä pesisjännäreitä, jotka saivat nauttia pesäpalloviihteestä aina supervuoroon saakka.

Seinäjoella saatiin nauttia pesäpalloviihteestä jälleen koko rahan edestä, kun ensimmäisen jakson tappioissa kunnostautuneet vierailijat hävisivät avausjakson Kotijoukkue Areenalla. Yhtä kaikki, tälläkään kertaa Jymy ei suostunut taipumaan, vaan vei toisen jakson ja nousi supervuorossa 2-0 -tilanteesta voittoon raudanlujalla tehokkuudella.

Alku oli haasteellinen Jukka-Pekka Vainionpään ja Mikko haukkalan lyödyillä JymyJussit siirtyivät heti johtoon. Jymy kiri toisen tasoittavalla juoksun päähän, mutta kolmannen aloittavalla JymyJussit karkasi uudelleen kahden juoksun karkumatkalle. Tästä Jymy ei enää noussut, vaan avausjakso kotijoukkueelle.

Niko Korhonen pelasi tahratonta sisäpeliä.

– Paljon oli huolimattomuusvirheitä sisäpelissä muun muassa mailamerkeissä tai sitten nukuttiin kolmosella pari välilyöntiä, Jymyn ykköspalkittu ja 89% tehoilla sisäpeliä operoinut Joni Rytkönen kommentoi.

Toisella jaksolla noudatettiin tuttua kaavaa, jossa Jymy iskee. Kahdella ensimmäisellä sisävuorolla Jymy takoi tauluun kuusi juoksua ja nousi pelissä kertaheitolla niskan päälle. JymyJussit virittelivät orastavaa kiriä, mutta Jymyn kaula oli jo liikaa ja näin ottelussa edettiin supervuoroon.

JymyJussit iski supervuorossa voimalla. Tuloksena kaksi juoksua, mutta mitä tekeekään Jymy ja Niilo Piiponniemi tasoittavallaan: 0-1 tilanteessa Niko Korhosen pomppu karkaa linjan yli aina koppareille saakka ja hetkeäkään miettimättä röyhkeänä etenijänä tunnettu Piiponniemi kirmasi suoralla vauhdilla kotiin.

Niilon karkaaminen..

Tämän jälkeen Jymy rakenteli tilanteen ja ottelussa viisi juoksua lyönyt Roope Korhonen tasoitti supervuoron. Seuraavana lyömään astunut Lauri Rönkkö siipaisi pallon pussinpohjalle kohti 3-polttajaa, jonka käsissä pallo poltteli niin, että voitonjuhlat käynnistyivät kotipesässä.

Katso ottelun lehdistötilaisuus alta!

Runkosarjan päätöskierroksella tulevana tiistaina Jymy kohtaa Hiukassa Alajärven Ankkurit. Ottelu alkaa jo syksyn peleille tyypillisesti klo 17:30. Tervetuloa kannustamaan Jymy voitokkaasti kohti perjantaina alkavia pudotuspelejä!

Teksti ja kuvat: Olli Korhonen