Jymy tasoitti sarjan trillerissä – ratkaisu torstaina Hiukassa!

Kouvolan Pallonlyöjät – Sotkamon Jymy 1-2 (1-4, 6-2, 0-1)

Ottelun tilastot

Ottelusarjan neljäs ottelu pelattiin Kouvolassa, jossa kotijoukkueella oli mahdollisuus katkaista välieräsarja ensimmäisen kerran, mutta violettioranssit olivat toista mieltä: Jymy siirsi ottelusarjan ratkaisun torstaille Hiukkaan!

Veitsi kurkulla tänään pelannut Jymy sai otteluun haluamanlaisen alun. Roope Korhonen voitti hutunkeiton ja Jymy aloitti ulkoa. Tiivis ulkopeliryhmitys ei antanut Pallonlyöjille mahdollisuutta nousta ottelussa kuskiksi.

Tasoittavallaan Jymy rakensi palottoman ajolähdön, jonka jälkitilanteesta kuumassa lyöntivireessä ollut Antti Korhonen sivalsi kovan kumuran Juho Hacklinin eteen. Pallo pomppasi yli kolmoskoppari Hacklinin ja tilanteesta syntyi kaksi juoksua. Lyöntikierroksen loppupuolella ennen uutta kierrosta Lauri Rönkkö puhkoi vielä 3-sauman juoksun arvoisesti.

Jymyn ulkopeli oli vahvaa tänäänkin.

Kolmannessa vuorossa Möykky (Antti Korhonen) lisäsi Jymyn johtoa kovalla keskikumuralla. Tämä riitti ensimmäisen jakson osalta, kun neljännessä vuorossa Pallonlyöjät iskivät kertaalleen, mutta kiri hiipui lopulta jakson päättäneeseen paloon.

Toisella jaksolla Jymy hyökkäsi. Juoksut syntyivät, kun 1-3 -tilanteen karvauksessa Jere Vikström puhkaisi sepposen selällään olleen keskisauman kotiuttamalla Niilo Piiponniemen. Hyökkäystä jatkoi Jymyn ykköspalkittu Möykky, joka vempautti kierteinen koukkunäpäytyksen 2-rajaan.

Aloittavalla isketyt kaksi juoksua siivittivät Jymyn pitkään ottelun hallinnassa kiinni, mutta Pallonlyöjät tulivat kovasti kolmannen tasoittavalle. Ensimmäisen juoksu syntyi harhaheitolla, minkä jälkeen Matti Latvala löi erinomaisen lyönnin 3-luukkuun ja kotijoukkue sai hurmoksen. Kopla löi vuorollaan kuusi juoksua, eikä Jymy pystynyt vastaamaan enää viimeisessä vuorossa.

Sisäpelissä Jymyllä oli selkeät sävelet molemmille jaksoille.

– Ulkopeliin oli tänäänkin hyvällä tasolla. Yksi harhaheitto ja sen perään Latvalan erinomainen lyönti, mikä sitten käänsi tuon toisen jakson, Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen summasi ottelua.

Supervuoroon Jymy valikoi ulkovuoron, mikä osoittautui lopulta oikeaksi ratkaisuksi, sillä vaikka Kopla sai tilanteen päälle, niin Jymy kesti kaikki yritykset. Tasoittavalla Jymy rakensi tilanteen. Yhdellä palolla lyöntivuoroon tuli ottelun siihen saakka ilman kotiutustehoja pelannut Roope Korhonen. Roopen sivallus 2-saumaan toi Jymylle voiton supervuorossa!

Katso ratkaisuhetki alla olevalta videolta:

Katso ottelun lehdistötilaisuus alta!

Hurja välieräsarja Jymyn ja Koplan välillä etenee viimevuotiseen tapaan viidenteen ja samalla ratkaisevaan välieräotteluun. Tällä kertaa tuo matsi pelataan Hiukassa kotiyleisön edessä. Nähdään Hiukassa torstaina 5. syyskuuta klo 16:30!