Jymy vei ensimmäisen kaksintaistelun

Seinäjoen JymyJussit – Sotkamon Jymy 1-2 (3-2, 1-2, 1-5)

Juhannustauolta paluu sorvin ääreen sujui voitokkaasti. Jymy haki voiton Seinäjoen JymyJusseista tiukan väännön päätteeksi, kun supervuoroparin tasoittavalla esiin nousi Lauri Rönkkö.  Ottelun 3-tilanteet kirjattiin Jymyn eduksi 19-15.

Ensimmäisen jakson toisen tasoittavalla Samu Sarre löi viimeisenä lyöjänä viimeiselle lyönnillä vastustamattoman kumuran, mikä lopulta karkasi kauas maisemiin. Jymyn sisäpelitehot ei riittänyt kääntämään jaksoa, vaan jakso kirjattiin kotijoukkueen eduksi 2-1.

Toiselle jaksolle Jymy tuli kovaa ja sai keulaan kaksi tärkeää juoksua, joiden myötä ottelun hallinta siirtyi Jymyn leiriin. Jymy voitti toisen jakson ottelulle ominaisesti, tiukasti 2-1 ja ottelussa edettiin supervuoropariin.

– Sarren lyöntiä lukuun ottamatta erinomaista ulkopeliä läpi ottelun. Etenkin Jukka-Pekka Vainionpään horjuttaminen oli ulkopelin osalta hyvää antia, Sotkamon Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen summasi.

Jymyn ulkopeli onnistui horjuttamaan erinomaisessa kotiutuskunnossa olevaa Jukka-Pekka Vainionpäätä.

Supervuoroparin aloittavalla JymyJussien Atte Kontio löi hyvällä lyönnillä johtojuoksun. Tasoittavalle tullut Jymy tuli ensiksi tasoihin, kun Antti Korhonen kotiutti Niilo Piiponniemen. Tämän jälkeen lyöntipaikalle saapui molemmilla jaksoilla kertaalleen kotiutuksessa onnistunut Lauri Rönkkö, jonka 1-1 -tilanteessa nykäisty painava keskikumura napsahti liki takarajaa. Jymy pääsi juhlimaan ottelun voittoa Rönkön kiertäessä kunniaa.

Kun Rönköltä lehdistötilaisuudessa kysyttiin, oliko paikka harkittu ja katsottu etukäteen, totesi hän seuraavaa:

– Kyllä minulla on tapana etukäteen miettiä lyöntiratkaisuja.

Voidaan siis olettaa, että Rönkön lyönti oli harkittu.

Huomenna pelataan back-to-back -henkeen Hiukassa!

Joukkueet kohtaavat huomenna toistamiseen. Tällaiset runkosarjan sisällä olevat pienet ottelusarjat tuovat sopivan pudotuspeli -henkisen asetelman ja oman, hyvän mausteensa runkosarjan arkeen.

Jere Vikström sekä Tero Tyynelä kohtaavat pelikentillä toistamiseen jo huomenna.

– Nyt nousee esiin samat asiat kuin pudotuspeleissä, miten nollata edellinen ottelu ja ottaa tästä ottelusta mukaan hyvät asiat. Ennen kaikkea vielä se, kuka pystyy parantamaan esitystä, Komulainen kommentoi.

Jymy kohtaa JymyJussit siis heti huomenna Hiukassa klo 18 alkavassa mittelössä.

Ottelun alla nähdään myös hiihtosprinttereiden keskinäinen nujakka, kun maajoukkuehiihtäjät Martti Jylhä ja Ristomatti Hakola ottavat toisistaan mittaa kotiutuslyöntikilpailun merkeissä! Tämä kaksintaistelu alkaa Hiukassa noin klo 17:45.