Kitee kaatui – Komulainen sytytti Jymyn

Sotkamon Jymy jatkoi helatorstaina voitokasta kulkuaan, kun Hiukkaan vieraaksi saapunut Kiteen Pallo kaatui suoraan jaksoin 2-0 (4-1, 5-0). Mainion kesäisessä ilmassa pelattu ottelu oli kotijoukkueen selkeää hallintaa avausjakson tiukan alun jälkeen ja pelin käännekohdaksi nousi Jani Komulaisen etutilanteessa lyömä kunnari, joka ratkaisi ensimmäisen jakson.

Alku tasaista

Ensimmäisen jakson alku tuntui hyvän lyöntikelin tuhlaamiselta, kun molemmat joukkueet nuhrasivat tasatilanteessa. Sotkamon ensimmäisen juoksun löi Roope Korhonen toisen vuoroparin tasoittavalla, mutta Kitee vastasi heti seuraavassa sisävuorossa, kun Sami Partanen pääsi yllättämään Jymyn kolmospuolen. Partanen itse kiersi kunnarin, mutta ykköseltä juoksemaan lähtenyt Sami Mielonen paloi aivan kotipesän kynnyksellä, näin ollen vieraat saivat tilanteen ainoastaan tasoitettua.

Kolmannen tasoittavalla Komulainen sytytti kotijoukkueen sekä -yleisön. Etutilanteessa kakkospesän päältä pamautettu kunnari saatteli kotiin Niilo Piiponniemen ja Antti Hartikaisen ja nihkeä jakson alku oli yhtäkkiä historiaa. Lisäjuoksuja ei nähty, joten jakson loppunumerot olivat 4-1.

Mikko ja Jimi analysoivat päättynyttä sisävuoroa hyvässä hengessä: "Kyllä juoksu on aina juoksu!"

Toinen jakso Korhosen ja Kohosen näytöstä

Toiselle jaksolle mentäessä Kitee oli tehnyt kokoonpanoonsa pieniä muutoksia, mutta meno jatkui silti samana. Kitee sortui kopinnostopaloihin, jotka söivät joukkueen sisäpeliä ja Jymyn loistava ulkopeli yhdistettynä Korhosen ja Kohosen lyöntivireeseen takasivat sotkamolaisille toisenkin jakson voiton. Roope löi toisella jaksolla kolme juoksua ja Toni kaksi, jolloin taululle kirjailtiin pelin päätteeksi Jymyn eduksi numerot 5-0.

Kiteen pelinjohtaja Vesa Varonen ei ole tyytyväinen joukkueensa otteisiin.

– Kyllä sisäpeli oli täysin luokatonta. En laskenut, mutta kyllä varmaan kymmenen kopinnostopaloa tuli. Siinä meni monta vuoroa niihin. On täysin mahdotonta rakentaa sen jälkeen peliä, Varonen toteaa.

Sotkamon pelinjohtaja Mikko Kuosmanen oli hieman positiivisempi ottelun jälkeen.

– Tilanteitten rakentelu on loistavalla mallilla, Roopen ja Koden (Toni Kohosen) kotiutus on riittävällä tasolla.

– Toissijaisia asioita, kopinnostopaloja, merkkivirheitä, joita tulee varsinkin takatilanteessa, on saatava pois. Ulkopeli on loistavalla mallilla, jatkaa Kuosmanen, antaen joukkueensa otteista myös hieman risuja.

Seuraava Jymyn peli on kotipeli tulevana sunnuntaina 20.5. Alajärveä vastaan. Tuo peli alkaa poikkeuksellisesti MM-kisojen vuoksi jo klo 13.