Kouvola tasoitti ottelusarjan Hiukassa

Sotkamon Jymy – Kouvolan Pallonlyöjät 1-2 (6-2, 3-4, 0-0, 2-3)

Välieräsarja Jymyn ja Kouvolan Pallonlyöjien välillä alkoi keskiviikkona värikkäänä ja viihdyttävänä. Trendi jatkui tänään tismalleen samanlaisena. Tällä kertaa kuitenkin Hiukan tummeneva ilta päättyi kymenlaaksolaisten voitonjuhliin pitkän kaavan kautta, kuten keskiviikkona Kouvolassakin.

Ensimmäisellä jaksolla Jymy oli selkeästi valmiimpi pelaamaan ja hallitsikin pelitilanteita vahvalla ulkopelillään ja kuudella lyödyllä juoksulla. Ensimmäisen jakson ratkaisijana toimi Roope Korhonen, joka tälläsi pallon kolmosrajasta Hiukkaan saakka.

Jymyn ykköspalkittu Roope Korhonen löi tänään 1+4 juoksua.

Toisella jaksolla vierailijat tulivat paremmalla ilmeellä ja saivat ensimmäisen tasoittavallaan kahden juoksun kaulan. Neljänteen vuoroon lähdettiin vieraiden 4-1 johtoasemasta, mutta Jymy nipisti jakson vielä tiukille. Kahden lyödyn jälkeen viimeinen yritys kantautui kuitenkin kopiksi ja näin jakso vierailijoille.

Supervuoropari oli jälleen kerran juoksuton, vaikka turpakäräjiä saatiin aikaan oikein kunnolla erimielisyyksien vuoksi. Tuomioita tarkasteltiin videoilta, mutta lopputulos siis se, että ottelussa jatkettiin kotiutuslyöntikilpailuun.

Kotiutuslyöntikilpailussa Jymy aloitti jälleen sisältä iskien taululle kaksi juoksua. Kouvolalaiset saivat ulkopelivirheiden avustuksella itsensä tasoihin, jonka jälkeen Juho Hacklin iski vastustamattomalla 2-saumapuhkaisulla voiton vierailijoille.

– Jos oli kouvolalaisilla ensimmäisellä jaksolla räpylävirheitä, niin niitä meille tuli kotiutuslyöntikilpailussa, Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen harmitteli.

– Tästä uumoiltiin pitkää sarjaa ja tänään meillä oli mahdollisuus ottaa toinen voitto, mutta tänään ei siihen kyetty. Taistelu jatkuu sunnuntaina, Komulainen jatkoi.

Jymyn Jere Vikström ja Pallonlyöjien Sasu Toikka kakkospesäkilvan jälkeen.