Kouvola vahvempi kotikentällään – Jymy taistelee pronssimitaleista

Kouvolan Pallonlyöjät – Sotkamon Jymy 2-0 (8-1, 4-1)

Kouvolan Pallonlyöjät olivat etevämpiä viidennessä välieräottelussa ja ansaitsi täten paikan miesten Superpesiksen finaaleissa. Onnittelut Kouvolaan voitosta ja kiitokset rehdistä taistosta.

Avausjaksolla isäntäjoukkue vei ottelua selkeästi, eikä Jymy pysynyt mukana taistossa. Avausjakso kaatui alkupuoliskon muutamaan ulkopelivirheeseen, mutta myös laadukkaisiin lyönteihin, joita kotijoukkue esitti useita tilannemäärän ollessa korkealla.

Toisella jaksolla Jymyllä oli etsikkoaika tulla peliin mukaan ja kääntää ottelu supervuoropariin. Jakso etenikin tasaisissa lukemissa kolmannen tasoittavalle, jossa Pallonlyöjien ykköspalkittu Juha Korhonen niittasi pallon kolmosluukusta läpi kahden juoksun arvoisesti. Jymy ei noussut enää 4-1 -lukemista, vaan kotijoukkue nappasi puhtaan 2-0 voiton ja paikan finaaleissa.

Jymyn sisäpeli ei toiminut tänään.

– Tänään ei saatu ulos sitä Jymyä, mikä näissä peleissä pitäisi olla. En tiedä tapahtuiko sllainen henkinen ulospuhallus Sotkamossa 4. välieräottelun jälkeen, mutta tänään ei oltu tarvittavalla tasolla taistelemassa loppuottelupaikasta, Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen summasi ottelua.

Jymyn tie vie taistelemaan pronssista Vimpelin Vetoa vastaan. Ottelusarja alkaa sunnuntaina ja pelataan paras kolmesta menetelmällä. Kotietu on Vedolla, joten ensimmäinen kohtaaminen tapahtuu sunnuntaina Vimpelissä klo 16.

– Pettymys on nyt murskaava, mutta tuskin kukaan haluaa Sotkamon Jymyssä päättää kauttaan mahalaskuun, Komulainen totesi.

Jomman kumman mitaliputki katkeaa: Sotkamon Jymy on jäänyt edellisen kerran ilman mitalia vuonna 1999, kun taas Vimpelin Veto vuonna 2008. Tämä tarkoittaa sitä, että Jymyllä mitaliputki on 18 vuoden mittainen, kun taas Vedolla vastaava on yhdeksän vuoden mittainen. Tuosta ottelusarjasta kuitenkin myöhemmin lisää.