Nahu peli päättyi tappioon

Kankaanpään Maila – Sotkamon Jymy 2-1 (3-2, 1-4, 1-0)

Jymyn vieraskiertue päättyi tappioon supervuoroparissa, kun 3500-päinen naperoleiriyleisö sai jännittää Kankaanpään Mailan ja Sotkamon Jymyn välistä matsia Pohjanlinnassa.

Vieraskiertueen toinen ottelu saatiin viedä läpi aurinkoisessa säässä ja energisen katsomon jännittäessä superpesisottelua paikan päällä. Ottelu oli, kuten ennustettiin, nahkeaa sisäpeliä ja hyvää ulkopeliä. Tästä eritoten kertoo 3-tilanteiden määrä, jotka Jymy vei lukemin 12-10.

Katsomo pullisteli naperoleiriläisistä.

Ensimmäisellä jaksolla kotijjoukkue esiintyi pirteästi ja avasikin juoksuhanat omalla tasoittavallaan Petteri Kortelaisen toimesta. Toisen tasoittavalla Joona Anttila upotti pallon vastustamattomasti väliin kierteisellä kumurallaan. Jymyn kiri alkoi, mutta ei riittänyt. Erityisen harmittava oli tiukka, juoksulta haiskahtanut tilanne neljännen aloittavalla. Jakso kuitenkin päättyi kotijoukkueen 3-2 voittoon.

Toisella jaksolla Jymy nappasi pelin hallinnan, vaikka kankaanpääläiset menivätkin johtoon. Jymy tahkosi toisen lopettavalla neljä juoksua ja vei näiden juoksujen turvin ottelun supervuoroon.

Lauri Rönkkö onnistui kotiutuksissaan kahdesti.

Supervuoroparin alku oli Jymyltä kehno, mitä harmitteli myös Jymyn ykköspalkittu Joni Rytkönen.

– En tiedä oliko minulta huono lyöntivalinta vai (Kari) Kellokoskelta kova suoritus, mutta siihenhän se supervuoropari meillä tökkäsi.

Kankaanpään tasoittava olikin sitten kliininen ja kylmä osoitus siitä, miten supervuoro ratkaistaan, kun toinen antaa siihen mahdollisuuden. Perusajolähtö, josta Kellokoski lyö pallon väliin ja ottelun päätökseen.

Katso ottelun lehdistötilaisuus alta!

Jymyn vieraskiertue päättyi tappioon ja tuotti neljä pistettä. Seuraava kotiottelu nähdään Hiukassa 4. elokuuta, kun paikallisvastustaja Pattijoen Urheilijat saapuu Hiukkaan.

Teksti ja kuvat: Olli Korhonen