Poijjat loppuotteluun – finaalit alkavat sunnuntaina

Sotkamon Jymy – Kouvolan Pallonlyöjät 1-0 (1-1, 9-2)

Kutkuttavan ottelusarjan ratkaiseva viides kamppailu pelattiin Hiukan pesäpallostadionilla. Sotkamon Jymy etenee finaaliin yhden välivuoden jälkeen upean toisen jakson esityksen myötä! Hyvä Jymy, hyvä Kainuu!

Ensimmäinen jakso Hiukassa oli kuin käsikirjoitettu tämän ottelusarjan kulun mukaan. Sasu Toikka vei Pallonlyöjät johtoon toisen aloittavalla, kun kotiin kirmasi Tommi Mäentausta. Tasoittavallaan Jymy tuli tasoihin Joni Rytkösen johdolla, kun vasenkätinen taituri piiskaisi pallon kolmosrajasta Hiukan rantaan.

Tämän jälkeen Jymy nollasi vierailijoiden sisäpelin, eikä Kopla päässyt yrittämään miestä kotia kertaakaan kahdessa viimeisessä vuorossa. Jymy pääsi, mutta tulosta ei vielä syntynyt. Näin ensimmäinen jakso kirjattiin tasalukemiin ja oli odotettavissa, että ottelun ja koko ottelusarjan ratkaisu nähtäisiin toisella jaksolla.

Ulkopeli toimi tänäänkin vakuuttavasti.

Jymy tuli vahvasti toiselle jaksolle ja henkinen habitus niin sisällä kuin ulkonakin otti nopeasti niskalenkin vierailijoista, vaikka avausvuoron jälkeen tilanne olikin tasan.

Toisessa vuorossa Jymy rysäytti, ja kovaa. Juoksutehtailun aloitti vaisuhkosti pari aiempaa peliä pelannut Roope Korhonen, joka löi jo toisen juoksunsa toiseen jaksoon. Seuraava juoksu syntyi harhaheitolla, kun etenijäkuninkuuden voittanut Rytkönen pyyhälsi kotipesään.

Roope Korhosella lyönnit kävivät keskimailaan.

Pudotuspeleille tyypillisesti ratkaisijaksi nousi ei-niin-odotettu kaveri, kun Antti Kiiskinen pääsi purkamaan 0-2 -tilannetta. Täydellisyyttä hiponut viistomaila 2-jatkeelta aina Shellin baariin saakka siivitti Jymyn mojovalle karkumatkalle. Eritonen, kun Niilo Piiponniemi kotiutti vielä Kiiskinen tuplajuoksun arvoisesti.

Kolmannen aloittavalla Roope Korhonen löi pökköä pesään kiskaisemalla 1-tilanteesta pallon 2-luukusta maisemiin kunniajuoksun ja yhden tavallisen arvoisesti.

Tästä sillasta Kopla ei enää kyennyt nousemaan, vaan Roope kaunisteli lukemia neljännessä vuorossa. Kopla kavensi yhdellä, mutta jakson loppulukemat eivät jättäneet epäselvyyttä: 9-2 kotijoukkueelle. Poijjat loppuotteluun!

Pukukopin syövereissä nähtiin myös vanha, vanha tradition, joka kajahti ilmoille näyttävään tyyliin. Katso legendaarinen ”Poijjat loppuotteluun” -laulu ohesta!

Katso ottelun lehdistötilaisuus alta!

Finaalisarja käynnistyy sunnuntaina Sotkamon Hiukassa. Liput ovat jo myynnissä osoitteessa: www.jymykauppa.fi. Varaa paikkasi!

Teksti: Olli Korhonen