Sisäpeli yskähteli Mehtimäellä – Niemeltä miehekäs esitys

Joensuun Maila – Sotkamon Jymy 2-0 (6-0, 4-3)

Sotkamon Jymyn ylempi jatkosarja käynnstyi tappiolla Joensuun Mehtimäellä. Ottelun lähtökohdat eivät olleet kovinkaan normaalit, sillä pienestä jalkavaivasta kärsinyt lukkari Toni Kohonen jättäytyi pois. Riku Niemi tuurasi lautasen äärellä varsin miehekkäästi ja pelasi erinomaisen ottelun. Ottelu vietiin läpi erittäin paahtavassa kelissä, jossa kotijoukkue Joensuu vei 3-tilanteet nimiinsä 25-11.

Ottelun alku kääntyi lopulta Jymyn kannalta ikävästi, sillä kahden palon tilanteessa Joensuu avasi juoksuhanat Henri Litmasen läpilyönnillä. Tuloksena 1+2 ja joensuulaiset pääsivät pelin päälle. Jymy ei saanut sisällä perättäisiä onnistumisia ja lopulta kotijoukkue vei jakson tylysti 6-0.

– Meillä oli erittäin hyvät mahdollisuudet saada ottelulle hyvä startti ja hetken se siltä näyttikin, mutta Litmasen läpilyönti latisti meidän ensimmäisen jakson tekemistä ja teki meidän sisäpelistä ehkä varovaista, Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen summasi avausjaksoa.

– Tämä ilman muuta jäi kaivelemaan, Komulainen jatkoi.

0-tilanne oli tänään haasteellinen Jymyn joukkueelle.

Myös toisella jaksolla 0-tilanne oli Jymylle haastava, eikä peli lähtenyt rullaamaan toivotulla tavalla. Toisen jakson kolmannen aloittavalla Jymy sai peliä auki ja nousi 3-0 -tilanteesta aina tasoihin Antti Korhosen, Lauri Rönkön ja Topi Korhosen lyödyillä. Tämä ei kuitenkaan riittänyt, sillä tasoittavallaan kovassa vireessä ollut Aleksi Rautiainen (4 lyötyä tänään) taikoi Joensuulle lopulta toisen jakson ratkaisujuoksun merkatulla välilyönnillään. Jymy ei saanut neljännessä vuorossa kaivattuja onnistumisia ja näin koko ottelu kirjattiin Joensuulle 2-0.

– Positiivista oli toisen jakson lopun rynnistys. Tänään se ei vain riittänyt, vastustaja oli parempi, Komulainen kiteytti.

Niemellä miehekäs esiintyminen lavalla

Riku Niemi tuurasi tänään lautasella Toni Kohosta. Samalla katkesi Kohosen historiallinen otteluputki: 612 perättäistä runkosarjaottelua ja siihen päälle 226 pudostuspeliottelua edustamansa joukkueen kokoonpanossa on hurja saavutus, jota tuskin tullaan koskaan rikkomaan.

– Niemi osoitti olevansa kova pelimies. Jos kyseessä olisi ollut SM-finaali, Kohonen olisi pelannut, mutta tänä aamuna tehtiin yhteisvoimin päätös, että Toni huilaa tänään. Me tarvitsemme hänet 100 prosenttisessa kunnossa, kun tosipelit alkavat, Komulainen taustoitti.

Niemi nollasi tänään lautasen äärellä muun muassa sukunimikaimansa, Juhan.

Niemi oli tyytyväinen omaan lukkaripeliin, vaikka tappio tulikin.

– Onneksi sain tuossa heinäkuussa syöttää yhden pelin Lipossa, niin ei tarvinnut ihan kylmiltään hypätä kotipesään. Tyytyväinen olen ulkopeliini.

Itse asiassa juuri edellisellä kerralla kotipesässä häärinyt Niemi kaatoi Lipon kanssa historiallisessa voittoputkessa ratsastaneen Kouvolan Pallonlyöjät.

Seuraavaksi Jymyllä on edessä melkein viikon pelitön jakso, jonka aikana harjoitellaan, mutta tällaisen pelijakson näiden kelien myötä varmasti myös palautellaan ja huolletaan elimistöä kovan kuormituksen jäljiltä. Seuraava ottelu siis Hiukan pesäpallostadionilla tiistaina 7. elokuuta, kun vieraaksi saapuu Seinäjoen JymyJussit.