Vakuuttava voitto – Jymy etenee välieriin!

Sotkamon Jymy – Koskenkorvan Urheilijat 2-0 (3-0, 8-2)

Sotkamon Jymy nappasi puhtaan kotivoiton ja etenee 19. kerran peräjälkeen välierävaiheeseen! Jymy oli tänään vakuuttava, eikä Koskenkorvan puhti enää riittänyt härnäämään kotijoukkuetta samalla tavalla kuin kahdessa aiemmassa kohtaamisessa. Tästä kertoi muun muassa se, että Jymy vei ottelun 3-tilanteet 24-12.

Niilo Piiponniemi teki erinomaisen paluun pelikentille loukkaantumisen jälkeen. Tänään Piiponniemi esiintyi jokeripaidassa.

Niilo pelasi edellisen kerran heinäkuun alussa.

Avausjaksolla Jymyn ulkopeli oli betonia, eikä vierailijat päässeet painostamaan oikein missään vaiheessa, vaikka peli eteni aina kolmanteen vuoroon saakka tiukasti 1-0 -tilanteessa. Kolmannessa vuorossa Roope Korhonen sekä Riku Niemi varmistivat Jymyn jaksovoiton lukemin 3-0.

– Meidän ulkopeli ei antanut tänään kyllä vastustajalle mitään saumaa, erityisesti 1-tilanne pelattiin loistavasti. Kaikki jätkät on nyt terveenä ja hyvässä kunnossa, Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen kommentoi.

Toisella jaksolla Jymy jylläsi heti jakson alkajaisiksi kahden lyöntikierroksen vuoron nakuttaen taululle 3-0 lukemat. Vierailijat kavensivat yhdellä, mutta hirmuiseen lyöntivireeseen äitynyt Antti Korhonen sivalsi jälleen kerran vastustamattomasti pallon Hiukan rantahietikolle kunniajuoksun arvoisesti kolmannessa vuorossa. Lopulta lukemat kirjattiin Jymylle 8-2. Jymy paransi peliä läpi ottelusarjan.

Hurjassa lyöntivireessä viilettävä Antti Korhonen ja Markus Tuikka.

– Pystyttiin hyödyntämään se vahvuus, mikä Sotkamossa on jo pitkään ollut, että kyettiin reagoimaan ja parantamaan peliä ottelusarjan aikana, Komulainen tiivisti.

– Hattua täytyy nostaa Niilolle (Piiponniemi), joka teki kovan työn sen eteen, että on nyt täydessä kunnossa, Komulainen jakoi kehuja.

”Joukkueella on vain yksi tavoite ja sen tietää kaikki.”

Jymyn pelit jatkuvat viikon päästä. Vastaan välierissä astuu joko Kouvolan Pallonlyöjät tai Joensuun Maila. Komulaisen mukaan vastustajalla ei ole väliä.

– ”Joukkueella on vain yksi tavoite ja sen tietää kaikki, silloin se tarkoittaa sitä, että jokainen vastustaja on voitettava.

Välierät alkavat Jymyn osalta joko keskiviikkona tai torstaina. Jos Pallonlyöjät selvittää oman puolivälieräsarjansa Kiteen Palloa vastaan, niin silloin ottelut alkavat keskiviikkona vieraissa Kouvolassa. Mikäli Kitee yllättää runkosarjan voittajan ja etenee väliriin, silloin Jymy kohtaa tutun välierävastustajan Joensuun Mailan ja tuo sarja alkaa viikon päästä torstaina.