Ratkaisu siirtyi torstaille

Sotkamon Jymy  – Kouvolan Pallonlyöjät 1-2 (4-2, 2-3, 0-1)

On tämä huima ottelusarja. Jymyllä oli tänään ensimmäinen ottelupallo ratkaista välieräsarja edukseen Hiukassa kotiyleisön edessä, mutta tätä mahdollisuutta kotijoukkue ei vielä onnistunut käyttämään. Ratkaisu siirtyi ottelusarjan huipentavaan, torstaina pelattavaan viidenteen otteluun.

Ehkä tämä ottelusarja ansaitsee ”vitospelin”, kuten vierasjoukkueen ykköspalkittu Anssi Lammila lehdistötilaisuudessa totesi.

Tunne näkyy ja kuuluu kentällä, kuten pitääkin.

Avausjakso alkoi Jymyn osalta tymäkästi, kun puhtaan ulkovuoron jälkeen Lauri Rönkkö yllätti Kouvolan kakkoskoppari Tommi Mäentaustan kahden juoksun arvoisesti. Kouvola kiri tasoihin, mutta kolmannen tasoittavalla Roope Korhonen tykitti ensimmäisen jakson ratkaisun kakkosluukusta maisemiin, tuloksena yksi kunnari ja yksi tavallinen.

Toisella jaksolla tilanne eteni pitkään kutkuttavasti 0-0 lukemissa. Roope vei Jymyn johtoon, mutta Kouvolan väkevä kolmannen tasoittava riitti toisen jakson voittoon. Neljännessä vuorossa Jymy yritti kuroa kahden juoksun kaulaa kiinni, mutta kiri jäi yhteen lyötyyn.

Roope Korhonen löi tänään 1+3 juoksua, mutta tänään se ei riittänyt.

Suprvuoroparissa Jymy sai yrityksen kotiin, mutta tällä kertaa juoksu jäi syntymättä. Kouvolan tasoittavalla Matti Latvalan kierteinen ykkösrajanäpäys toi voittojuoksun ja näin sarja etenee viidenteen otteluun.

– Tänään meidän sisäpeli ei päässyt ihan sille tasolle, mitä se aiemmin on ollut muissa peleissä. Ei päästy ”jauhamaan” sisäpeliä, Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen summasi ottelua.

Sarja jatkuu torstaina ratkaisevalla kohtaamisella Kouvolassa.

– Ennen ottelusarjan alkua oli jo selvää, että tämä on äärimmäisen tasainen sarja ja me ollaan oltu valmistautuneita viiteen otteluun ja nyt torstaina se sitten koittaa, Komulainen kommentoi.