Runkosarja avattu voitokkaasti

Runkosarja pyörähti käyntiin ja Jymy nappasi voiton Vimpelistä jännittävien vaiheiden jälkeen jaksoin 1-0 (1-1, 9-3). Viileässä säässä pelatusta ottelusta povattiin vähäjuoksuista, ja sitä se olikin ensimmäisen jakson loppuun asti. Juoksuhanat avautuivat toisella jaksolla kuitenkin lähes tulvien ja Jymyn sytyttäjäksi nousi tällä kertaa ensimmäisen kunnarinsa miesten Superpesiksessä lyönyt Niilo Piiponniemi. Ennen ottelua pidettiin hiljainen hetki edesmenneen pesäpallolegendan Asko Tuhkasen muistolle ja Hiukan videotaululta oli nähtävissä Tuhkasen uran ikimuistoisimpia hetkiä.

Ensimmäinen jakso tahmeaa

Ensimmäisellä jaksolla joukkueet antoivat odotuttaa 1521:n silmäparin yleisöä juoksujen suhteen. Ensimmäisessä vuoroparissa Jymy oli jo hyvin lähellä, kun Immo Rautiaisen lyönti poltteli hieman kakkospuolella ja Antti Hartikainen yritti karata kotipesään, palaen kuitenkin kotipesän kynnykselle. Yleisön odotus palkittiin vihdoin kolmannen vuoroparin tasoittavalla, kun Toni Kohonen tälläsi pallon väliin saatellen Niko Korhosen kotipesän turviin. Jymyn johto ei kuitenkaan pitänyt kauaa, sillä seuraavassa vuorossa Vedon Matias Rinta-Aho löysi tilaa kakkospuolelta ja puolittaisen läpilyönnin seurauksena Puputti toi ottelun tasoituksen. Ensimmäinen jakso päättyi näin tasalukemiin 1-1.

Kunniajuoksuja kaksin kerroin

Toinen jakso näytti alkavan ensin samoissa tunnelmissa, mutta Vimpeli sai hengen päälle ensimmäisen tasoittavalla, kun harhaheiton turvin Mikko Kanala ja Hannu Huuskonen veivät Vimpelin ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon juoksuin 2-0. Yleisö ehti päivitellä hetken jo sitä, josko peli ratkeaisikin harhaheittoon, mutta pohdiskelu katkesi lyhyeen, kun Jymy tuli seuraavan kerran sisälle. 2-tilanteessa lyömään astellut Niilo Piiponniemi ei ollut turhan vieraskorea korkeinta sarjaporrasta kohtaan ja toista peliä Superpesiksen runkosarjassa pelannut nuorukainen täräytti pallon kolmosjatkeelta maisemaan, kotiuttaen näin Antti Hartikaisen juosten samalla itse kunniaa. Pitkään ei ehtinyt Piiponniemi kolmosella huilia, sillä Kohonen laittoi seuraavaksi pallon väliin ja Niilo kiisi kotipesän turviin. Kun vielä Roope Korhonen lisäsi johtoa kolmannen vuoroparin alussa 4-2:een ja Aki Orava jatkosopimuksensa kunniaksi pläjäytti pajatson kolmosrajasivalluksella tyhjäksi, alkoi pelissä olla ratkaisun makua. Kosmeettisia muutoksia jakson loppulukemiin tuli vielä Vimpelin lyöjäjokerin Janne Mäkelän välilyönnistä sekä Kosti Rautiaisen oivallisesta pussinpohjalyönnistä ja jakson loppunumeroiksi merkattiin näin 9-3.

Joukkueiden ykköspalkittuja olivat Sotkamolta vahvaa lukkaripeliä esittänyt Toni Kohonen ja Vimpeliltä taasen joukkueen kärki Sami Haapakoski. Esiin on nostettava myös erinomaisella prosentilla miehiä eteenpäin saatelleet Antti Hartikainen ja Jani Komulainen. Pelin ehdoton käännekohta oli kuitenkin Niilo Piiponniemen vapauttava läpilyönti, joka tuntui kääntäneen koko pelin päälaelleen. Vähäjuoksuiseksi ounasteltu kamppailu sai tämän jälkeen uuden vaihteen ja yleisö sai nauttia juoksurikkaasta ottelusta toisella jaksolla.

Jymyn pelit jatkuvat lauantaina 12.5. vierasottelulla Hyvinkäätä vastaan ja seuraava kotipeli pelataan helatorstaina 17.5. Kiteetä vastaan. Tuo peli alkaa jo klo 15.