Jymyn tavoitteena on olla maailman ensimmäinen hiilineutraali pesäpallojoukkue

Superjymy on aloittanut monivaiheisen projektin, mikä tähtää kohti hiilineutraaliutta. Pesäpallon 100-vuotisjuhlakauden aikana Superjymyn tavoitteena on tarttua ilmastohaasteeseen ja olla hiilineutraali joukkueen matkustamisen sekä ottelutapahtumien osalta. Jymyn yhteistyökumppanit näyttelevät niin ikään keskeistä roolia projektissa.

Superjymy tunnistaa oman yhteiskunnallisen roolinsa. Jymyn tehtävänä on tuottaa jatkossakin tunteita, yhteisöllisyyttä sekä kansallispelin sävyttämiä elämyksiä, mutta samalla organisaation on kannettava myös oma vastuunsa niiden järkevästä ja kestävästä tuottamisesta. Superjymy ja urheilu ovat vahvasti osa yhteiskuntaa.

– Urheiluseuroilla on todella merkittävä rooli suomalaisessa yhteiskunnassa, eritoten sosiaalisesta näkökulmasta katsottuna. Eikä se rooli tule siitä miksikään muuttumaan, maailma sen sijaan muuttuu ja myös urheiluseurojen tulee adaptoitua sen mukana, Superjymyn toimitusjohtaja Mikko Kuosmanen kommentoi.

Matkalla hiilineutraaliksi -tavoitteen myötä Superjymy tulee kiinnittämään tulevan kauden osalta huomiota joukkueen matkustamiseen sekä ottelutapahtumiin uudistuvalla stadionilla Hiukassa. Projektia on valmisteltu jo pidemmän aikaa, mutta merkittävimmät ensiaskeleet otetaan heti kauden kynnyksellä.

– Lumme Energia ja Envitecpolis laskevat Jymyn ottelutapahtumien sekä joukkueen matkustamisesta syntyvän hiilijalanjäljen. Laskennan jälkeen rakennamme yhteistyössä polun, jonka tavoitteena on vähentää Superjymyn toiminnasta syntyviä päästöjä, Superjymyn markkinointipäällikkö Olli Korhonen avaa.

Jymyn tavoitteena on kuitenkin olla edellä mainituilta osin hiilineutraali jo kesällä 2022.

– Laskennan jälkeen kompensoimme hiilijalanjälkemme suomalaisen, ISO-sertifioidun Hiilinielurekisterin kautta kasvattamalla lisähiilinieluja suomalaisissa talousmetsissä.

– Ison kuvan tavoitteena on tähdätä nollapäästöisyyteen sekä vähentämällä että kompensoimalla päästöjä. Strategia tavoitteen saavuttamiseksi luodaan hetimiten, kun saamme kartoitettua alkukaudesta nykytilan yhteistyökumppaneiden kanssa, Korhonen jatkaa.

Jymy tulee tekemään konkreettisia toimenpiteitä sekä valintoja niin pienemmässä kuin isommassakin mittakaavassa, pitkälti yhteistyökumppaneiden avustamana ja tukemana. Jymy etsii jatkuvasti uusia yhteistyökumppaneita sekä palveluntarjoajia, jotka auttavat Jymyä löytymään ratkaisuja päästöjen vähentämiseksi.

Jymy kokee velvollisuudeksi käyttää ääntänsä.

– Me tiedetään, että Jymyä kuunnellaan ja haluammekin haastaa itsemme lisäksi meidän mittavan yhteisön sekä yritysverkoston ekologisesti kestävämpiin valintoihin. Yksi ihminen tai edes yksi pesäpalloseura Kainuusta ei ratkaise maailmanlaajuista ongelmaa, mutta meillä on mahdollisuus olla suunnannäyttäjä, ympäristövastuuohjelmaa vetävä Korhonen taustoittaa.

Jymyn matkaa hiilineutraaliksi pesäpallojoukkueeksi tullaan seuraamaan violettioranssien sosiaalisen median kanavissa tulevan kauden aikana.

Hiilineutraalia matkaa mahdollistamassa sekä ammattitaidollaan vahvistamassa ovat:

Hiilinielurekisteri
Envitecpolis
Lumme Energia
Kainuun Liitto
Ekokymppi
Sotkamon kunta
Suomen MetsätKuntoon
Kiinteistötuntijat

Lisätietoja:

Olli Korhonen
olli@superjymy.fi
puh. 040 839 6414

Alla videoterveiset projektin tiimoilta!