VS
Sotkamo - Joensuu
Pe 19/08/2022 klo 17:30
Marjex Stadion

Ympäristövastuullisuus

Lähtötilanne 7.4.2022

Superjymy on aloittanut prosessin kohti hiilineutraaliutta. Pesäpallon 100-vuotisjuhlakauden aikana Superjymyn tavoitteena on tarttua konkreettisesti ilmastohaasteeseen ja sitä myötä nollapäästöisyyteen sekä vähentämällä että kompensoimalla päästöjä. Kauden 2022 aikana suurennuslasin alla on joukkueen matkustaminen sekä ottelutapahtumat uudella stadionilla. Tavoitteellinen polku ja strategia hiilijalanjäljen pienentämiseen tehdään tiiviisti yhteistyökumppaneiden kanssa nykytilan kartoittamisen jälkeen alkukesästä 2022.

Lue koko tiedote täältä!


Uusiutuvasti sähköinen stadion 13.6.2022

Sopivin ja määrätietoisin askelin matkaa kohti ekologisempaa huippupesistä taittava Sotkamon Jymy on alkukauden aikana kartoittanut hiilijalanjälkeään ottelutapahtumien ja matkustamisen osalta yhteistyössä Lumme Energian ja Envitecpoliksen kanssa. Ottelutapahtumassa on kiinnitetty huomioita erityisesti jätteiden lajitteluun, jonka onnistumiseen tietysti tarvitaan meidän jokaisen apua. Hiilijalanjäljestä, tulevaisuuden strategiasta ja kompensoinnista kerromme myöhemmin lisää.

Sotkamon kunta rakennutti Hiukkaan entisen stadionin jalansijoille uuden pesäpallostadionin. Rakentamisessa hyödynnettiin vanhan stadion teräsrunkoa uusiokäytössä, minkä lisäksi Marjex Stadionilla käytettävä sähkö on vihreää, uusiutuvista energialähteistä tuotettua sähköä.


Jätteiden pääkallopaikalla 4.7.2022

Jymyn ottelutapahtumissa on kiinnitetty huomioita erityisesti jätteiden lajitteluun ja kierrätykseen sekä käytettävien tuotteiden laadukkuuteen ja kestävyyteen, jonka onnistumiseen tietysti tarvitaan meidän jokaisen apua.

Ekokymppi on tukenut Jymyn matkaa kohti hiilineutraaliutta valistamalla pesäpalloammattilaisia muun muassa jätteiden lajittelun ja kierrättämisen osalta ottelutapahtumissa. Jymy taas kokee tärkeäksi jakaa tietoa ja ymmärrystä edellä mainituista asioista omalle yhteisölleen: videolla myös selviää, miksi jätteiden lajittelu on ensiarvoisen tärkeää ja toisaalta taas jokaiselle yksilölle yksinkertainen keino kantaa kortensa kekoon. Jussi Korhonen kävi tutustumismatkalla Majasaaressa Kajaanissa, missä Ekokympin käyttöpäällikkö Esa Kumpulainen esitteli jätteiden pääkallopaikkaa Kainuussa.


Matkustamisen hiilijalanjälki 1.8.2022

Envitecpolis laski ja mittasi Sotkamon Jymyn superpesisjoukkueen matkustamisen hiilijalanjäljen harjoituskauden ja runkosarjan pelireissujen osalta. Kotimaassa tapahtuvan matkustamisen lisäksi mittauksessa huomioitiin Jymyn matkustaminen pesäpallon 100-vuotisjuhlakauden avaustapahtumaan Espanjan Fuengirolaan. Mittauksessa otettiin kattavasti huomioon myös pelireissujen hotelliyöpymiset ruokailuineen.

Ekokymppi on tukenut Jymyn matkaa kohti hiilineutraaliutta valistamalla pesäpalloammattilaisia muun Sotkamon Jymyn superpesisjoukkueen matkustamisesta syntyvät hiilipäästöt ovat noin 23 000 kiloa hiilidioksidiekvivalenttia (lyhenne CO2-ekv.). Videolla Envitecpoliksen Senja Arffman avaa Jymy-yhteistyön taustoja ja Envitecpoliksella johtavana asiantuntijana toimiva Matti Arffman puolestaan tuloksia hiilijalanjäljen laskennasta. Lue myös kattavampi uutinen aiheesta täältä!


Seuraava askel julkaistaan pian!