Jymyvastuu

Sotkamon Jymyn visiona on olla menestystarina niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Missionamme on luoda yhteisöllisyyttä, tuottaa elämyksiä ja menestystä. Violettioranssi menestystarina Kainuusta edesauttaa myös Sotkamon ja Kainuun kehittymistä.

Sotkamon Jymy tunnistaa myös yhteiskunnallisen roolinsa, eikä seuran arvoa tule mitata yksinomaan mitaleilla tai pokaaleilla. Jymyn tehtävänä on tuottaa jatkossakin tunteita ja elämyksiä, mutta ne on tuotettava vastuullisesti. Organisaation tavoitteena on toimia vastuullisesti niin sosiaalisesta, taloudellisesta kuin ekologisestakin perspektiivistä. Tavoite tarkoittaa vastuunkantoa ja konkreettisia toimenpiteitä.

Arvojamme ovat:

Intohimo – Sotkamon Jymyn toiminta pohjautuu intohimosta pesäpalloon. Intohimo heijastuu kaikkeen tekemiseen aina supervuoron ratkaisuhetkistä yhteisen hyvän rakentamiseen sekä omasta yhteisöstä huolehtimiseen. Jymyn intohimo on tarttuvaa, miksi haluamme jakaa menestystarinan yhteisön ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Intohimo myös ohjaa jatkuvaan kehittymiseen.

Yhteistyö – Joukkueurheilussa yhteistyö on avainasemassa menestykseen, mutta sama asetelma pätee kollektiivisesti läpi yhteiskunnan. Olemme historian saatossa omaksuneet yhteistyön positiivisen vaikutuksen ja uskomme, että yhdessä voimme olla parempia. Haluamme olla vuorovaikutteinen, avoin ja välittävä kumppani yhteisellä matkalla parempaan.

Rohkeus – Sotkamon Jymyn mielestä rohkeutta on uskallus yrittää, uudistaa ja haastaa itsensä. Rohkea Jymy voi olla tulevaisuudessakin edelläkävijä, mikä on tärkeää alati muuttuvassa ja kehittyvässä maailmassa. Rohkeutta on myös ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin sekä ilmiöihin – osana yhteiskuntaa.

Vastuullisuus – Haluamme käyttää ääntämme vastuullisesti: meille tärkeiden arvojen ja periaatteiden pohjalta, oikeudenmukaisesti ja tasapuolisesti. Organisaatio ja pelaajat ovat vastuullisia toimijoita yhteiskuntamme ja ympäristön suhteen.

Haluamme olla vetovoimainen ja vastuullinen urheilubrändi, joka tuottaa tunteita, elämyksiä ja lisäarvoa yhteisölleen. Haluamme, että yhteisömme ja yhteiskunta voi olla ylpeä siitä, mitä Jymy on.

Jymyn vastuullisuustekoja

JymyHyvä

Perinteinen JymyHyvä-hyväntekeväisyysottelu pelataan vuosittain joko elokuun loppupuolella tai kauden alussa. Hyväntekeväisyysottelun periaatteena on tehdä hyvää ja yhdistää ihmisiä. Jymyn kumppaniyritykset mahdollistavat kaikille ilmaisen sisäänpääsyn otteluun, minkä lisäksi Jymy lahjoittaa rahaa kulloinkin ajankohtaisiin lahjoituskohteisiin. JymyHyvä-ottelu tunnetaan myös nallesateesta Hiukan stadionilla!

Aiempia lahjoituskohteita:
2010 Kainuun keskussairaalan lastenklinikka
2011 Kylmävalolaite Kainuun keskussairaalaan
2012 MLL:n Kainuun piirille
2013 Kainuun kohdennettuun nuorisotyöhön
2014 Sinivalokapalo Kainuun keskussairaalaan
2015 Lääkepumppu OYS:n Osasto 51
2016 Bilirubiini mittari Kainuun keskussairaalaan
2017 Käsi- ja jalkapyöriä Kainuun hoivakoteihin
2018 Hoitotuolit syöpätautien poliklinikalle
2019 Saturaatiomittareita KAKS:n synnytysosastolle
2020 Aistihuone KAKS:n kehistysvammaisten osastolle
2021 Yrittäjien kriisikeskus Kainuussa
2022 Kainuun keskussairaalan lasten ja nuorten osasto
2023 Kainuuseen sotaa paenneet ukrainalaisperheet

Matka kohti hiilineutraaliutta

Sotkamon Jymyn tavoitteena on olla maailman ensimmäinen hiilineutraali pesäpalloseura. Tavoite edellyttää konkreettisia toimenpiteitä ja ratkaisuja ekologisen kestävyyden takaamiseksi. Tiedämme, että Jymyä kuunnellaan ja haluamme kannustaa myös meidän mittavaa yhteisöä kestävimpiin valintoihin. Matka kohti hiilineutraaliutta näkyy toimenpiteinä joka vuosi.

Superjymy Oy on selvittänyt ottelutapahtumien ja joukkueen matkustamisesta syntyneen hiilijalanjäljen kaudesta 2022 alkaen. Vuosittain Superjymy pyrkii vähentämään hiilijalanjälkeään, mutta on sitoutunut myös kompensoimaan hiilipäästönsä tuhkalannoittamalla suomalaisia talousmetsiä Hiilinielurekisterin kautta.

Koulukierrokset

Jymy järjestää koulukierrokset keväisin Sotkamon ja Kainuun eri alakouluissa. SuperJymyn miesten superpesispelaajat kiertävät Kainuun alakouluilla puhumassa keväisin eri teemoista, kuten koulukiusaamisesta ja liikenneturvallisuudesta sekä pesäpallon ja liikunnan merkityksestä.

Yhteistyö hyväntekeväisyysyhdistysten ja kumppaneiden kanssa

Superjymy tekee vuotuisasti yhteistyötä eri hyväntekeväisyysjärjestöjen kanssa, joiden toimintaa Jymy tukee joko suoraan tai välillisesti. Sotkamon kunta on valittu kehittämään UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -mallia ensimmäisenä Kainuusta. SuperJymy edistää Sotkamon Kunnan lapsiystävällistä kuntamallia mm. koulukierrosten ja alle 15-vuotiaiden ilmaisen sisäänpääsyn muodossa.

Lapset ilmaiseksi otteluihin

Terrafamen yritysverkosto mahdollistaa yhteistyössä Jymyn kanssa kaikkien alle 15-vuotiaiden ilmaisen sisäänpääsyn Jymyn kotiotteluihin Marjex Stadionilla.