Hiukka äityi hurmokseen – Jymy voitti trillerin

Sotkamon Jymy – Kouvolan Pallonlyöjät 2-1 (1-2, 8-1, 1-1, 3-2)

Hiukassa saatiin nauttia kansallispelin huumasta erinomaisessa säässä ja kärkimatsin merkeissä. Yli 3000-päinen kotiyleisö sai sen, mitä halusikin: Jymyn voiton ja erinomaisen pesiskokemuksen. Jymy vei 3-tilanteet 22-19.

Avausjaksolla Hiukan stadion ylintä penkkiriviä myöten oli aistittavissa, että tämän illan kamppailu on erilainen kuin normaali runkosarjaottelu. Sitä se olikin, molemmilla joukkueilla nähtiin niin kovia fyysisiä suorituksia kuin henkisiä purkauksiakin.

Jymy alottaa juoksujen teon ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla, kun Janne Kivipellolta lipsahtaa vapaataival. Tämän jälkeen vierailijat saivat hallinnan tunnetta, eritoten sen jälkeen, kun Matti Latvala kotiutti kahdesti peräkkäisillä lyönneillä toisen aloittavalla. Tämän jälkeen peli oli tiukkaa, mutta Jymy ei onnistunut kammertamaan itseään sisällä peliin.

Toisella jaksolla Jymy aloitti ryminällä. Avausvuoroon Antti Korhonen löi ensimmäisen juoksun ja perään Lauri Rönkkö kihautti päivän ensimmäisen läpilyönnin 2-rajasta.

Lauri Rönkkö oli tänään voiton takuumies.

Tämän jälkeen Jymyn sisäpeli oli yhtä rumputulta, Markus Tuikka löi takaa läpi, mutta paloi kolmospesän kynnykselle. Tämän jälkeen Joni Rytkönen taikinoi huvittavan tilanteen päätteeksi pallon 3-rajasta Hiukkaan ja kiersiä kunniaa!

Toisen jakson loppu oli enemmän ja vähemmän pelailua. Supervuorossa Pallonlyöjät saivat tehtyä yhden juoksun ja Jymyn Roope Korhonen iski tasoituksen. Enempää juoksuja ei nähty ja ottelussa edettiin kotiutuslyöntikilpailuun.

Pallonlyöjät iskivät kahdesti. Jymyn pareista ensimmäinen epäonnistui, mutta uunituoreen jatkosopimuksen tehnyt Roope kavensi tilanteen. Tämän jälkeen estradille astui Rönkkö, joka oli jo kertaalleen puhkonut Pallonlyöjien ulkokenttää kakkosrajasta. Nyt vuorossa oli 3-luukku, minne Rönkkö kiskaisi viimeisellään sellaisen hevosen potkun, mille ulkokenttä ei voinut mitään. Pallo Hiukan rannalle ja voitonjuhlat käynnistyivät.

Voitontahto on todella kova tuossa joukkueessa ja kehnon ensimmäisen jakson jälkeen se nähtiin sitten tuolla hiekkatekonurmella, Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen kommentoi.

Katso ottelun lehdistötilaisuus alta!

Jymyn taistelu sarjapisteistä jatkuu ylihuomenna niin ikään kotin kentällä, kun vieraaksi saapuu Koskenkorvan Urheilijat. Ottelu alkaa klo 18. Tervetuloa kannustamaan kotijoukkue voittoon!

Teksti: Olli Korhonen
Kuvat: Jussi Korhonen