Jymy nitisti Kiteen – peli rullasi kauttaaltaan

Kiteen Pallo – Sotkamon Jymy 0-2 (2-9, 3-8)

Sotkamon Jymy jatkoi vierastaivaltaan tänään Kiteen Rantakentällä. Pitkään olkapääleikkauksesta kuntoutunut Jere Vikström teki paluun kokoonpanoon, kun alkukauden Jymyn kokoonpanossa keulamiehenä kirmannut Niilo Piiponniemi huilasi pelaavasta rosterista. Jymy oli tyly vieras ja jokaiselle pelaajalle kirjattiin tehopisteitä.

Kitee ei ottelun alussa saanut selvitettyä Ville Väliahon johtamaa Jymyn ulkopeliä ja tilanteita ei syntynyt. Jymyn pääsi yrittämään pääkotiuttajilla kolme kertaa jo avausvuorossa, mutta Kiteen 2-puoli kesti.

Toisessa vuorossa kuitenkin violettipaidat löysivät aukkoja Kiteen kentästä. Antti Korhonen avasi juoksunteon kotiuttamalla Topi Korhosen välilyönnillä ja Kitee tyytyi ottamaan takapalon. Perään Markus Tuikka räpsäytti läpi 2-rajasta juoksun ja takatilanteen arvoisesti. Jokerimöröt kävivät lyömässä juoksun mieheen ja Kiteen odotellessa että Jymy purkaa tilanteen uitti Antti Kiiskinen pystymailalyöntinsä 2-jatkeelta rantakaislikkoon: 1+2. Väliahon otettua Kiiskisen sisään näpäytyksellä ei jakson voittajasta ollut epäselvyyttä. Kitee sai loppuvuoroissa jo tilanteita ja kavensi hieman, mutta jakso Jymylle selkeästi 9-2.

Antti Kiiskinen ratkaisi ensimmäisen jakson lopullisesti kainuulaisille.

Toisen jakson alkuun Jymy tuli isännän ottein. Roope Korhonen niittasi 2-saumasta avauspinnan ja Lauri Rönkkö läpäisi 3-luukusta. Väliahon lyötyä Roopen sisään välilyönnillä oli Jymyllä kolmen juoksun patja. Kitee tuhri sisäpeliään turhilla paloilla, eikä kamppailua jaksovoitosta syntynyt. Kainuulaiset nitistivät vastarinnan lopullisesti kolmella juoksulla kolmannessa vuorossa ja kiteeläisille laihaa lohtua tarjosivat kavennukset neljännen tasoittavalla. Jakson loppuluvuiksi kirjattiin 8-3.

Ville Väliaho esitti vahvoja otteita niin sisällä kuin ulkona ja kotiutti mm. kahdesti.

– Tänään pelattiin pitkästä, pitkästä aikaa paras peli Kiteellä. Muutamassa aiemmassa pelissä ei olla saatu oikein jatkuvuutta kakkoskeulaan, mutta tänään kyllä saatiin ja sieltä oikeastaan ne molempien jaksojen ratkaisutkin saatiin, Sotkamon Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen summasi ottelua.

Kiteen Pallon pelinjohtaja Raimo Bragge joutui myöntämään vastuksen olleen tänään kotijoukkueelle liian kova pala purtavaksi.

– Jymy oli tänään kauttaaltaan parempi. Koko ajan parannettiin, mutta ei päästy ahdistamaan Jymyn toden teolla.

Jymy voitti 3-tilanteet 30-17 ja kärkilyönnit 52-41. Kotiutuksissa joukkue oli tehokas onnistuen 56-prosenttisesti. Roope oli tehokkain tänäänkin ja neljän lyödyn lisäksi kirjautti kolme tuotua juoksua. Vaihtolyöntipelissään vain kerran epäonnistunut Antti Korhonen löi kaksi ja toi kolme.

Katso ottelun lehdistötilaisuus ohesta:

Jymyllä on edessä kesän pisin pelitön jakso, sillä seuraava ottelu nähdään vasta viikon päästä perjantaina Kouvolassa.

Seuraavan kerran Hiukan pesäpallostadionilla pelataan miesten Superpesistä 14. kesäkuuta, kun vastustajaksi saapuu Vimpelin Veto!

Teksti: Olli Korhonen & Juuso Hyvönen
Kuvat: Olli Korhonen