Jymy tauolle voitokkaasti – Pattijoki taipui kotiutuskisassa

Viimeiseen peliin ennen juhannustaukoa lähdettiin erittäin mielenkiintoisista asetelmista. Kolmatta kertaa tällä kaudella vastassa ollut Pattijoki oli hävinnyt kaksi edellistä Jymyä vastaan pelattua kamppailua ja joukkueen odotettiin tulevan sisuuntuneena kotipeliin, niin kuin se tekikin. Kotijoukkueen ensimmäisen jakson vahva alku pysähtyi toisella jaksolla Sotkamon tiukkaan ulkopeliin ja tarvittavat juoksut käänsivät pelin lopulta Jymyn eduksi kotiutuskisassa 2-1(1-4, 1-0, 0-0, 2-0). Ottelu nostatti hieman myös lämpöä pelaajissa sekä yleisössä, mikä kovissa peleissä onkin aivan odotettavaa.

Myrskyvaroitus vierasjoukkueelle

PattU otti ottelussa salama-alun. Jymyn juoksuttoman sisävuoron jälkeen raahelaiset paukuttivat taululle 3-0 –lukemat. Ensin Jukka-Pekka Vainionpää räjäytti 3-rajan puhki , aidan estäessä lisäjuoksut. Samassa lyöntivuorossa Vainionpää onnistui kotiuttamaan vielä pussarilla tilanteeksi 2-0 ja kun vielä Marko Nikulan varsin erikoislaatuinen kumuralyönti pomppasi Jymyn polttolinjan ylitse, oli kotiyleisössä riemu revetä.

Sotkamon kotiutukset eivät tuottaneet tulosta. Lisäjuoksuja tuli ensimmäisellä jaksolla kotijoukkueelle Pertti Mäkelän välilyönnillä ja vierasjoukkueelle kolmannessa vuoroparissa Roope Korhosen saumalyönnillä, ja jakso päättyi 4-1.

– Olimme melko varmoja, että Pattijoki tulee juuri tuolla tavalla peliin niin kuin se tulikin ja korostimme ensimmäisten juoksujen merkitystä. He pääsivät niskan päälle ja siinä vaiheessa sekosi meidän peli, kun emme tienneet haemmeko yhtä vai useampaa juoksua. Pattijoki oli erittäin laadukas ensimmäisellä jaksolla, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen myöntää.

Illan kakkospalkittu Toni Kohonen antaa viimeiset ohjeistukset lyömään seuraavaksi astuvalle Saku Hakkaraiselle. Taustalla Immo Rautiainen elegantteine kesäviiksineen.

Hartikainen: ”Tässä ottelussa vanhaa kunnon Pattijoki-Jymy -henkeä”

Toisella jaksolla Pattijoen juoksuhanat tyrehtyivät. Joukkue ei tehnyt jakson aikana juoksun juoksua, joten Jymylle suorastaan tyrkytettiin jaksovoittoa. Ensimmäisen tasoittavalla jakson ainokaisen löi kukapas muu kuin Jimi Heikkinen joka löi kyseisen saman lyöntivuoronsa aikana kolme pystymailalyöntiä. Ensimmäisen haki Timo Vesaluoma upeasti syöksyen kopiksi, mutta seuraava välilyönti synnytti vielä tilanteen ja kolmas kerta toden sanoi: pallo merkistä väliin ja Jani Komulainen tuuletti tuotua juoksua. Jakso päättyi näihin lukemiin 1-0.

Supervuorossa molemmat joukkueet jäivät ilman juoksuja. Syy kotijoukkueen juoksuttomuuteen oli Toni Kohosen lyöjäjokeri Vainionpään lyöntivuoron aikana syötetyssä oikea-aikaisessa taktisessa väärässä. Tämän jälkitilanteessa syntyi vielä kolmaskin palo ja supervuoro päättyi tasan 0-0.

Kotiutuskisassa Roope ja Aki onnistuivat kotiutuksissaan ja Rautiaisten veljesten erinomaisten ulkopelisuoritusten myötä kaksi pistettä lähtivät Jymyn mukaan.

Tiukka voitto Pattijoesta riehaannutti koko joukkueen.

– Pääsimme ensimmäisen jakson lopussa vähän peliin kiinni ja toisella jaksolla pystyimme taistelemaan tasaväkisesti, mutta kyllähän Pattijoen taso laski toiselle jaksolle. Kyllä tänään pitää olla ehdottomasti tyytyväinen kahteen pisteeseen, Kuosmanen kertoo.

– Hyvä asia oli se, että pystyimme ensimmäisen kerran haastamaan ja saimme saman verran tilanteita kuin Jymy. Kuitenkin niin kauan kun olen täällä ollut, tuo toisen jakson vaikeus on ollut aina sama. Minusta emme panneet Jymyä edes ahtaalle siinä, Pattijoen pelinjohtaja Sami Sirviö maanittelee.

– Kaverit lahjoitti meille kaksi edellistä peliä, mutta tässä ottelussa oli sitä vanhaa kunnon Pattijoki-Jymy –henkeä, Jymyn ykköspalkittu Antti Hartikainen puolestaan näkee.

Juhannustauolla Sotkamon Jymy lähtee sarjakärjessä, takana pisteen päässä on Vimpeli yhden ottelun vähemmän pelanneena. Pelit jatkuvat ensi viikolla valintakierrospeleillä, joissa vastaantuleva joukkue selviää keskiviikkona.