Jymy vahva ulkona – Roope rikkoi rajapyykin!

Sotkamon Jymy – Seinäjoen JymyJussit 2-0 (1-0, 6-1)

Sotkamon Jymy avasi kautensa Hiukan pesäpallostadionilla ansiokkaasti, sillä kainuulaiset kellistivät Seinäjoen JymyJussit puhtaasti 2-0 pitkälti erinomaisen ulkopelin kautta. Sää oli Hiukassa tänään epävarman varma, mutta pahimmilta sadekuuroilta vältyttiin. Jymy vei ottelun 3-tilanteet nimiinsä 15-9.

Avausjakso oli sisäpelin osalta tiukkaa puurtamista. Jaksovoittoon riitti ensimmäisen tasoittavalla syntynyt Roope Korhosen lyömä tikki, mikä syntyi viuhuvalla saumavedolla. Kotiin tällä vapaalla lyönnillä kirmasi Joni Rytkönen.

JymyJussit pääsivät yrittämään miestä kotiin ensimmäisellä jaksolla ainoastaan kolme kertaa, joista jokainen oli Jukka-Pekka Vainionpään yritys. Näistä yksi syntyi Ville Väliahon irroittamalla kärpäsellä.

Jymyn ulkopeli söi JymyJussien sisäpelin tehot Hiukassa.

Roope Korhonen rikkoi rajapyykin toisella jaksolla!

Jopa kammottavan kovassa lyöntivireessä viime kierroksilla ollut Roope Korhonen ratkaisi toisen jakson läpilyönnillään. Ensimmäisen aloittavalla 2-luukkuun kohdistunut sivallus painui räpylän reunasta maisemiin ja kuin villin varsan lailla Roope kirmasi kolmoselle juhlistamaan kauden kolmatta kunniajuoksuaan.

Kyseisestä tilanteesta syntyi myös Roopen 1100:s lyöty juoksu miesten Superpesiksessä. Tällä hetkellä Roopella on kasassa 1102 lyötyä juoksua ja kuten hän itsekin tuoreeltaan kenttähaastattelussa totesi: ”siinä on aikamoinen pino juoksuja!”

Jymyn nollapeli kesti viimeiseen vuoroon, kun ulkokenttä pelasi syvältä aina vaarallisen Vainionpään. Jukkis löi jakson loppulukemat 6-1 ja Jymyn ulkopeli teki lopulta ottelusta selvää. Näin ollen Jymy jatkaa voittojen tiellä!

Katso ottelun lehdistötilaisuus ohesta:

Jymyn kausi jatkuu keskiviikkona Kiteellä, minkä jälkeen seuraa kesän pisin pelitön jakso. Tuon Jani Komulainen miehistöineen aikoo käyttää kovaan harjoitteluun.

Seuraavan kerran Hiukan pesäpallostadionilla pelataan miesten Superpesistä 14. kesäkuuta, kun vastustajaksi saapuu Vimpelin Veto!

Teksti ja kuvat: Olli Korhonen