Karra Trophy: Jani Komulainen kimmersi runkosarjan voittoon

Koko runkosarjan ajan kilpailun kärjessä majaillut Immo Rautiainen joutui luovuttamaan kärkipaikkansa runkosarjan viimeisenä päivänä Jani Komulaiselle, joka lunasti ykkössijallaan suoran paikan välierissä. Kakkossijalle tipahtanut Immo saa silti hänkin suoran paikan välierissä. Sijat 3-4 pääsevät suoraan puolivälieriin ja sijat 5-8 aloittavat neljännesvälieristä.

Pudotuspeleissä pelataan paras kolmesta -järjestelmällä, lajikilpailuna, jossa runkosarjassa paremmin sijoittunut saa valita lajeista kaksi ja huonommin sijoittunut yhden lajin.

Viimeisenä päivänä oli lajina jäljellä enää nopeuskestävyys, jossa pohjana toimi edellisen viikon nopeustestissä juostu paras aika. Tuota aikaa verrattiin maanantaina juostujen yhdeksän samanmoisen pyrähdyksen keskiarvoon, jonka erotus verrattuna parhaaseen aikaan määräsi lajin pisteet. Mitä pienempi erotus, sen suuremmat pisteet. 9 vetoa juostiin 3 kertaa 3 x 30 metrin sarjoina, sarjan sisällä palautusaika oli 30 sekuntia ja sarjojen välissä kaksi ja puoli minuuttia.

Tämän lajin vei viime vuoden tapaan Immo Rautiainen, jonka keskiarvo erosi vain 0,05 sekuntia parhaasta ajasta.

– Niilo Piiponniemikin juoksi loistavasti vielä yhdeksännelläkin vedollaan (3,85 sekuntia), mutta pohja-aika oli sen verran kova, ettei se riittänyt edes kolmen sakkiin, päivitteli pelinjohtaja Mikko Korhonen tuloksia.

Loppukiri siivitti Jani Komulaisen runkosarjan voittoon.

Rästilajit keikauttivat sarjataulukkoa

Nopeuskestävyystestin lisäksi aikaisemmin poissaolleilla pelaajilla oli mahdollisuus tehdä maanantaina rästissä olleet lajit, mikä muutti sarjataulukkoa viime metreillä dramaattisesti. Tästä esimerkkinä Jani Komulaisen rästilajin avulla saavutettu runkosarjan voitto sekä edellisellä kilpailuviikolla yhtenä päivänä poissa olleiden Markus Tuikan ja Toni Kohosen viime hetken rypistys: Kohonen teki huiman nousun runkosarjan kolmanneksi ja Tuikka taas kuudenneksi.

– Toni ja Markus tekivät rästejä ison liudan ja nousivat kohisten runkosarjassa. Tämä oli täysin odotettavissa, Korhonen ynnäili.

Tiistaina siirrytään kamppailemaan pudotuspeleissä ja keskiviikkona mitellään välierät sekä finaali. Finaali nähdään maksuttomana suorana lähetyksenä SuperJymyn YouTube-kanavalla huomenna keskiviikkona 15.4. klo 17.30 alkaen. Toimittajana lähetyksessä nähdään kansankiihottaja Antti Haapasalo ja asiantuntijavieras varmennetaan tiistain aikana.

Lisätietoa lähetyksestä löydät tästä linkistä.