Lyöjäjokerit kovassa vireessä!

Koskenkorvan Urheilijat – Sotkamon Jymy 0-2 (3-4, 2-8)

Ottelun tilastot

Sotkamon Jymyn orastava vierasputki päättyi tänään voitonjuhliin Koskenkorvalla. Ensimmäisellä jaksolla virheet sotkivat peliä, mutta lopulta kainuulaiset kampesivat kuitenkin selvään 2-0 voittoon. Voiton takuumiehinä häärivät lyöjäjokerit. Ottelun 3-tilanteet Jymy vei lukemin 20-12.

Avausjaksolla juoksuja saatiin odottaa toisen tasoittavalle, kun ottelussa yhteensä neljä yksittäistä juoksua kihauttanut Lauri Rönkkö avasi juoksuhanat. Kolmannessa vuorossa kossulaiset tulivat kahdella Patrik Wahlstenin osumalla rinnalle ja ohi, mutta Jymy kampesi tasoittavallaan vastavuoroisesti ohi, kun ensiksi Antti Korhonen onnistui, seuraava tuli vapaataipaleella ja Rönkkö onnsitui vielä kertaalleen.

Koskenkorvan kiri jäi yhteen juoksuun, eikä tasoittavaa vuoroa tarvittu. Näin ollen, 1. Jakso kainuulaisille lukemin 4-3. Pienet virheet sekä sisä- että ulkopelissä söi Jymyn peliä, joten toiselle jaksolla oli lupa odottaa parempaa.

Jymyn ulkopeli piti Kossun tilannemäärän alhaalla, ja sitä myötä myös kovalyöntisen Wahlstenin.

Ja sitä kannattikin odottaa, sillä Jymy siirtyi heti pelin päälle, kun Roope Korhonen ja Rönkkö löivät aloittavallaan juoksut mieheen. Ulkopeli piti ja kun Roope jatkoi ilotulitustaan toisen aloittavalla, alkoi ottelu kääntyä lopullisesti Jymylle. Roope rankaisi isäntäjoukkueen kakkospuolta lyömällä vaihtotilanteesta pallon kentän vieressä olevaan Antin monttuun, mistä syntyi 1+2 juoksua.

Wahlsten kotiutti tasoittavallaan Riku Niemen, mutta kolmannen aloittavalla Jymy takoi kolme juoksua lisää. Onnistujina Roope, Rönkkö ja Topi Korhonen. Etenijämiehinä tänään kunnostautuivat Joni Rytkönen, Antti ja Niko Korhonen, jotka toivat kolme juoksua mieheen.

Koskenkorvan yritys tuotti vielä Wahlstenin toimesta yhden juoksun ja näin loppulukemat kirjattiin toisen jakson osalta Jymylle 8-2. Kotijoukkueen pelinjohtaja Jukka Latvala kehui vuolaasti Jymyn ulkopeliä, eritoten 0-tilannepelaamista.

– Kyllä me kaaduttiin tänään siihen, etät vaikka Wahlsten oli kuuma, niin ei yksinkertaisesti saatu tarpeeksi tilannetta. 13/33 onnistumiset 0-tilanteeseen kertoo karua kieltä siitä, että Ville Väliaho oli tänään erinomainen, eikä ulkokentästä muutenkaan päässyt ilmaisilla ykköselle.

Jokeripelaajat olivat tänään lähes pitelemättömässä kotiutusvireessä, sillä ottelun 17 juoksusta peräti 14 syntyi kolmikon Roope Korhonen, Lauri Rönkkö ja Patrik Wahlstenin mailasta.

Kotijoukkue kompuroi Jymyn vahvaan 0-tilannepelaamiseen, jonka pääarkkitehtinä hääri lukkari Ville Väliaho. Kuvassa myös lainapelaaja Riku Niemi.

Ottelun lehdistötilaisuus katsottavissa ohesta:

Sotkamon Jymyn kausi jatkuu heti ylihuomenna kauden ensimmäisellä kotiesiintymisellä Hiukan pesäpallostadionilla. Vastaan asettuu talven aikana vahvistunut Seinäjoen JymyJussit, jonka peli ei tähän asti ole vielä löytänyt parasta uomaa. Sunnuntaina tullaan todennäköisesti kuitenkin näkemään tiukka ja tasokas pesäpallo-ottelu.

Joten nähdään Hiukassa sunnuntaina! Sotkamon Jymy – Seinäjoen JymyJussit klo 16. Hanki liput ennakkoon osoitteesta: www.jyymkauppa.fi.

Teksti ja kuvat: Olli Korhonen