Maistuva vierasvoitto Kouvolasta!

Kouvolan Pallonlyöjät – Sotkamon Jymy 1-2 (7-5, 1-3, 0-7)

Kouvolan KSS Energia Areenalla nähtiin viihdyttävä pesäpallo-ottelu helteisessä säässä. Tiukan kamppailun päätteeksi Jymy hiljensi kotiyleisön takomalla supervuoropariin seitsemän jouksua ja vei jaossa olleen pisteen mukanaan.

Niilo Piiponniemi kättelemässä Koplan kutsuvieraita: vuoden 1976 mestarijoukkuetta.

Kopla tuli ottelun alkuun vahvasti ja takoi aloittavallaan kolmen juoksun kaulan. Antti Korhonen löi tasoittavalla illan ensimmäisen, mutta kopla jatkoi vahvaa peliään takomalla kolme juoksua lisää.

Vaikka Möykky (Antti) Korhonen kotiutti vielä kahdesti ja Joni Rytkönen sekä Lauri Rönkkö säestivät yhdellä lyödyllään, niin Jymyn kiri jäi lopulta piippuun. Jakson loppulukemat kirjattiin lopulta kotijoukkueella 7-5.

Toiselle jaksolle Jymy tuli uudella ilmeellä ja otti vastavuoroisesti hallinnan itselleen, joskin viitteitä tästä oli jo ensimmäisen jakson loppupuolella. Ulkopelissä ensimmäisellä jaksolla nähdyt lapsukset olivat poissa ja suuresta tilannemäärästä huolimatta kotijoukkue jäi ilman onnistumista kolmessa ensimmäisessä sisävuorossa.

Joni Rytkönen nautti pelaamisesta vanhalla kotikentällä täysin rinnoin.

Jymy ratkaisi toisen jakson lopulta neljännen aloittavalla, kun Roope Korhonen kotiutti toisen kerran ja Möykky säesti vielä illan neljännellä. Koplan kiri hyytyi lopulta kahden palon tilanteeseen, kun viimeisenä lyöjänä lyöntipaikalle astellut Roope Koskelainen kirmasi hätäisesti ykköselle ja kotijoukkueen lyöjät loppuivat siihen.

Supervuoroparissa Jymy ei jättänyt selittelyille sijaa, vaan takoi murskaavat lukemat taululle Möykyn johdolla. Jymy rakenteli palottoman ajolähdön ja Möykky takoi pallon kolmosluukusta maisemiin tyhjentäen pajatson. Tämän jälkeen Jymy rokotti vielä ulkokenttää pyöritellen kaksi vahvaa lyöntikierrosta.

– Ehdottomasti tyytyväinen voittoon ja siihen miten lopulta kohennettiin pienet virheet pelistä ensimmäisen jakson jälkeen, mikä oli aavistuksen hermostunut. Jaksotauolla vahvistui ajatus, että meidän oma hyvä tekeminen riittää hyvin voittoonkin saakka, pelinjohtaja Jani Komulainen summasi.