Jymy venytti finaalisarjaa – makoisa voitto supervuorossa

Sotkamon Jymy – Joensuun Maila 2-1 (6-5, 1-7, 3-0)

Finaalisarjan kolmas ottelu miteltiin Hiukan harmaassa kelissä. Selkä seinää vastaan pelanneet sotkamolaiset kampesivat voittoon supervuoroparissa, kun Roope Korhonen sivalsi pommin läpi Konsta Piirosen tontilta.

Harmaassa syyskelissä ja vajaan 2500-päisen kotiyleisön edessä käynnistynyt kolmas loppuottelu nosti tasoaan kahdesta edellisestä matsista. Molemmat joukkueet pelasivat erinomaista peliä, vaikka pieni tihkusade välillä peliä värittikin.

Ensimmäisellä jaksolla joensuulaiset saivat haluamansa alun ja onnistuivat kahteen kertaan aloittavallaan. Jymy kavensi, mutta vieraat iskivät jälleen kahden maalin johtoon. Toisen tasoittavalla Jymy tuli tasoihin, mutta vieraat iskivät jälleen kahdesti.

Neljännessä vuorossa Jymy tuli tasoittavalla yhden juoksun takaa-ajoasemasta. Koko jakson ratkaisupelaaja oli yhteensä neljä juoksua lyönyt Lauri Rönkkö, joka toi Jymyn ensiksi tasoihin ja kantoi vielä joukkueensa reppuselässä jaksovoittoon kotiuttamalla viimeisellä lyönnillään Antti Korhosen.

Lauri Rönkkö oli vahvassa vireessä ja toimi ensimmäisen jakson ratkaisijana.

Toisella puoliskolla Joensuun Maila sai uudelleen unelma-alun, johon Jymy ei tällä kertaa kyennyt vastaaamaan. Toisessa vuorossa Jymyn ulkokenttä avitti pienillä virheillä ja läpilyönneillä Mailan niin suureen karkumatkaan, ettei siitä kotijoukkue enää noussut.

Illan hämärtyessä supervuoroparissa Jymy aloitti ulkoa. 2-0 ottelusarjaa johtaneet joensuulaiset saivat tilanteen, mutta Jymyn ulkokenttä teki yrityksistä voittavia suorituksia. Näin ollen, Jymy pääsi yrittämään ratkaisua tasoittavalla.

Omasta sisävuorosta oli tulla pannukakku, mutta kahden palon tilanteessa varma palo muuttui ehtimiseksi 2-pesällä, kun Simo Rahunen pudotti helpon heiton räpylästään. Tätä Jymy ei jättänyt käyttämättä, vaan takatilanteen päälle lyönyt Roope Korhonen tuli ja nousi ottelun ratkaisijaksi. Vaihtolyönnin perään viuhuva moukaisu takakentälle painui maisemiin, vaikkakin tilanne näytti pitkään päättyvän Konsta Piirosen tekemään koppiin, mutta niin vain paineistus tuotti tulosta ja Jymylle finaalisarjan kannalta ensimmäinen rento pakkovoitto.

Roope Korhonen löi tänään uransa sadannen finaalijuoksun. Huima saldo!

– Koko kesän jatkunut trendi paistoi joukkueesta tänään, eli mitä tiukempi paikka, niin sitä kovempia ja vahvempia ollaan, Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen tiivisti.

Katso ottelun lehdistötilaisuus alta!

Finaalisarja jatkuu siis tulevana lauantaina Kerubi Stadionilla klo 14. Jos ja kun Jymy tuon ottelun vie nimiinsä, niin finaalisarjan ratkaiseva viides ottelu pelataan Hiukassa sunnuntaina klo 14.

Teksti: Olli Korhonen