Kossu käänsi pelin viime hetkellä

Koskenkorvan Urheilijat – Sotkamon Jymy 2-1 (1-5, 4-1, 1-1, 2-1)

Jymyn karavaani kulkeutui torstaina Ilmajoen Koskenkorvalle, jossa aurinkoisessa ja tälle kesälle tyypillisessä helteessä Jymyä odotti kotijoukkue Koskenkorvan Urheilijat. Jymy vieraili Sähkökoje Areenalla toistamiseen tällä kaudella. Ensimmäinen kohtaaminen oli kauden sarja-avaus, jonka Jymy nipisti itselleen lopulta kotiutuslyöntikilpailun jälkeen.

Jymyn kokoonpanossa oli pieniä muutoksia aiempaan, koska pahinta pelikuormaa haluttiin keventää tietyiltä pelaajilta. Antti Hartikainen jäi kotiin ja Antin lisäksi poissa oli vielä toistaiseksi sairastuvalla oleva Niilo Piiponniemi.

Markus Tuikka esiintyi ensimmäistä kertaa tällä kaudella ”tolpat” hihassaan.

Avausjakson ratkaisuhetket nähtiin toisessa vuorossa, jossa Jymy tasoittavallaan iski tauluun kolme juoksua. Jakson kaava oli aika simppeli: Jymyn ulkopeli pysäytti kotijoukkueen yritykset ja iski kolmessa vuorossa miestä kotiin kovalla prosentilla.

Seitsemästä 3-tilanteesta syntyi kaiken kaikkiaan siis viisi juoksua. Näistä Roope Korhonen löi kolme kihausta.

Toissijaiset virheet söivät Jymyn sisäpeliä toisella jaksolla, mutta ulkopeli sen sijaan oli erinomaista. Kotijoukkueen hyvässä vireessä ollut lyöjäjokeri Patrik Wahlsten tuli lyömään neljännen tasoittavalla kahden palon ajolähtöön. Vastustamaton veto 3-jatkeelta maisemiin ja näin ottelu pyörähti ympäri.

– Alussa oltiin riittävän tehokkaita mailan varressa. Tänään voidaan olla tyytyväisiä ulkopeliin ja siihen, että takatilanteen puolustaminen kesti noinkin kovan sisäpelijoukkueen rymistelyt, Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen analysoi.

– Wahlstenin lyönnille ei kukaan voinut mitään, se oli hieno veto. Harmittaa, että meidän vaihtolyöntipeli jäi vähän koppiin toisella jaksolla ja jakson lopussa oli mahdollisuus tehdä ottelun päättävä palo, mutta heitto ei pysynyt pesävahdin hanskassa, Komulainen harmitteli.

Niko Korhonen sadatteli sakkautunutta vaihtolyöntipeliä, vaikka suoriutuikin ykköspalkinnon arvoisesti.

Supervuoroparissa juoksut tasattiin, mutta kotiutuslyöntipareissa Kossu onnistui kahdesti, kun Jymyn viidestä parista vain yksi tuotti onnistuneen lopputuloksen. Näin koko ottelu kotijoukkueelle lukemin 2-1.

Ylempää jatkosarjaa on Jymyllä jäljellä kolme ottelua. Sunnuntaina Hiukaan vierailulle saapuu Pattijoen Urheilijat. Ensi viikolla Jymy vierailee tiistaina Kouvolassa ja viikko sekä ylempi jatkosarja huipentuu lopulta torstaina Hiukassa Vimpelin Vetoa vastaan.

Lehdistötilaisuus katsottavissa alta. (Selvitämme ääniongelmia videolla.)

Teksti ja kuvat: Olli Korhonen