Voittotili auki kotiavauksessa

Sotkamon Jymy – Jyväskylän Kiri 2-0 (2-1, 7-0)

Sotkamon Jymy sai kesän 2015 pistehanat auki Jyväskylän Kiriä vastaan, vaikka keli oli kaikkea muuta kuin kesäinen. Ilmatieteen laitos antoi Sotkamon lämpötilaksi +6 astetta celsiusta, minkä lisäksi koko ottelun vihmonut vesisade teki olosuhteista pesäpallon osalta erittäin haastavat.

Kelistä huolimatta Jymy sai rakennetuksi enemmän 3-tilanteita kuin kauden avausottelussa Kouvolaa vastaan: kotipelissä tilanteita kertyi 18, kun Kouvolassa ne jäivät neljääntoista.

– Paljon oli positiivista, esimerkiksi tuo tilannemäärä näihin olosuhteisiin. Miehekäs tulo myös Vartiaisen Veikolta etukentälle ja nuorelta jokeriosastolta astetta kypsempää tekemistä, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen kehui.

Kiri iski ottelun alkuun ennakkoluuloisesti ja siirtyikin Hannu Kiukkosen välilyönnillä johtoon heti ensimmäisen jakson alussa. Jymy tuli kuitenkin takaa ohi, eikä tarmo riittänyt enää jakson kääntämiseen.

– Kyllä me mun mielestä pelattiin eka jakso hyvin. Toinen jakso oltiin surkeita. Tulos on tossa, Kirin ykköspalkittu Miikka Matikka hymähti.

Helatorstaina vietettiin kansallista pihapelipäivää. Hiukan stadionillakin oli mahdollisuus kokeilla frisbeegolfia ja taituruutta pesäpallopomputteluradalla!

Toisella jaksolla Jymy hivuttautui yksittäisillä lyönneillä 3-0 johtoon, kunnes kolmannessa vuorossa pamahti: Toni Kohonen, Roope Korhonen ja Immo Rautiainen löivät kukin peräjälkeen juoksut taululle ja Sotkamon voitto vaikutti jo tässä vaiheessa selviöltä.

– Kyllä niska katkesi tämän meidän yhteisen taipaleen aikana ensimmäisen kerran jo 3-0:aan, Jyväskylän Kirin pelinjohtaja Paavo Hämäläinen totesi vaisuna.

Vaikka keli olikin kurja, ei Jymyn parhaana palkittu ja neljä juoksua lyönyt Roope Korhonen päästänyt tätä faktaa luikertamaan ajatuksen tasolla pään sisälle.

– Tulosta täytyy pystyä tekemään kelillä kuin kelillä, Roope töksäytti.

Sotkamon Jymyn kausi jatkuu sunnuntaina 17.5. vieraspelillä Alajärveä vastaan. Tämän jälkeen vuorossa onkin Etelä-Suomen Roadtrip, jossa Jymy pelaa ottelut Helsingissä ja Tampereella. Lisätietoa edellämainituista otteluista löydät tästä linkistä!

Roope Korhosen ruuti ei jäänyt märäksi vesisateesta huolimatta. Tästä tuloksena oli neljä lyötyä juoksua.

Tiesitkö tätä?

Jyväskylän Kiri on voittanut viimeksi Sotkamossa SM-karsinnoissa 5.9.1987 juoksuin 7-2. Runkosarjassa Kiri on vienyt Sotkamosta voiton kotiinsa 28.5.1986, jolloin peli päättyi keski-suomalaisten voittoon juoksuin 16-8.

Tämä ei ollut ensimmäinen kerta kun Sotkamon Jymyn ja Jyväskylän Kirin välisessä ottelussa tulee vettä kuin aisaa. Kesällä 2012 ensimmäinen puolivälieräottelu jouduttiin keskeyttämään ja siirtämään myrskyisän rankkasateen vuoksi. Jymyn ja Kirin välinen puolivälieräsarja pelattiin näin eri aikataulussa kuin muiden puolivälieräparien pelit.

Sotkamon Jymyn joukkueessa nähtiin kaksi Superpesisdebytanttia; Veikko Vartiainen ja Altti-Jussi Ronkainen.