Pitkä sytytyslanka, mutta makoisa voitto

Sotkamon Jymy – Pattijoen Urheilijat 2-1 (3-5, 3-1, 3-0)

Sotkamon Jymy ja Pattijoen Urheilijat palasivat juhannustauolta tositoimiin aurinkoisessa Hiukassa. Ottelu oli samalla Kummin Kaa -teemapeli, joten katsomossa nähtiin miellyttävän paljon kummien ja lasten yhteistä laatuaikaa. Draaman kaarta tarjosi myös itse ottelu liki 2300-päisen kotiyleisön edessä.

Pattijokiset tulivat vahvasti otteluun ja olivat ensimmäisellä jaksolla vahvoja niin sisällä kuin ulkona. Sisäpelin tehomiehenä hääri kaikki vierailijoiden viisi juoksua takonut tulikuuma Juuso Keski-Koukkari, eikä Jymy saanut peliään rullaamaan juoksujen valossa kuin vasta jakson loppuhetkillä, mutta se ei riittänyt.

– Kyllä me oltiin ensimmäisellä jaksolla unessa. Ei vaan oltu täysillä kiinni pelissä ja kenttätapahtumissa, pelinjohtaja Jani Komulainen totesi.

Joni Rytkönen ja huoltaja Juha-Matti Halonen jakavat tuuletuksen.

Jaksotauon aikana kuitenkin pitkä sytytyslanka paloi loppuun ja toisella jaksolla kentällä nähtiin täysin eri ilmeellä oleva kotijoukkue, mikä toki heijastui tulostaululle vasta jakson puolivälin jälkeen. Kolmannessa vuorossa sekä Antti Korhonen että Lauri Rönkkö onnistuivat kotiutusyrityksissään ja veivät Jymyn johtoon. Neljännessä vuorossa Roope Korhonen latasi jakson varmistelevan 3-1 juoksun.

– Toisella jaksolla ulkopeli rauhottui, saatiin vieraille nollavuoroja ja sitä kautta rutistettiin myös sisäpelin osalta tarvittavat pinnat, Komulainen analysoi.

Neljännen tasoittavalla Jymy hiljensi vierailijoiden sisävuoron, joten ottelussa edettiin supervuoroon. Vahvan ulkovuoron päätteeksi Jymy jatkoi ulkona ja nollasi pattijokisten vaihtolyöntipelin täydellisesti pitkälti Niko Korhosen kahden tappoheiton seurauksena.

Sisävuorolle Jymy tuli vahvasti ja pienellä ulkokentän avustuksella kairasi itselleen takatilanteen. Lyöntivuoroon asteli Antti Oulusta, jonka välilyönti pakotti kopparin tekemään kovan suorituksen. Pallo kuitenkin karkasi maisemiin ja Korhonen kiersi kunniaa.