Roope Korhonen piti ulkokentän helteessä!

Imatran Pallo-Veikot – Sotkamon Jymy 0-2 (5-8, 2-4)

Liki viikon pelitön jakso tuli päätökseen, kun kainuulaiset matkustivat Etelä-Karjalaan Imatran Pallo-Veikkojen vieraaksi. Molemmilla jaksoilla alku oli tasaista ja kotijoukkue pääsi jopa niskan päälle, mutta niin vain Jymy kampesi aina rinnalle ja ohi.

Ensimmäisen jakson toisessa vuorossa isännät avasivat pelin kahdella lyödyllään. Tasoittavallaan Roope Korhonen avasi Jymyn pelin, kun vasurin pommi upposi takarajan tuntumaan. Jälkitarkastuksen myötä lyönti oli 30 cm sisällä kolmoskulmasta, joten puhutaan likimain täydellisestä siivusta. Lopputuloksena 1+3 ja Roopen uran 55. kunniajuoksu runkosarjassa näki päivänvalon. Lauri Rönkkö täydensi vahvan sisävuoron yhdellä lyödyllään.

Roope Korhonen takoi Imatralla yhden kunnarin ja seitsemän tavallista.

Tämän jälkeen Pallo-Veikot iski vielä juoksuja ja kavensi tilannetta, mutta kun lyöjämiehistä sekä Roope että Antti Korhonen onnistuivat kertaalleen ja 89% sisäpelitehoilla operoinut Joni Rytkönen kotiutti Jussi Korhosen, oli ensimmäisen jakson voiton puolustaminen Jymylle helpohkoa.

Huomasitko tämän?

Joni Rytkönen hassutti IPV:n etukenttää avausjaksolla.

Toisella jaksolla trendi oli samankaltainen. IPV karkasi jälleen kerran kahden juoksun karkumatkalle, mutta hellekeli lämmitti Jymyn jälleen kerran. Roope Korhonen ja Rönkkö toivat Jymyn tasoihin toisen aloittavalla ja kolmannessa vuorossa Roope sinetöi toisen jakson voiton Jymylle kahdella perättäisellä, yksittäisellä kotiutuksella. Sataprosenttiseen sisäpeliin kykeni Antti Korhonen, joka löi yhden ja toi ottelussa kolme juoksua.

Jymy vei ottelun 3-tilanteet selkeästi lukemin 22-11.

Vahvan sisäpelin lisäksi Joni Rytkönen pelasi vahvasti Jymyn ulkopelissä.

Pelinjohtaja Jani Komulainen oli tyytyväinen erityisesti siihen, miten Jymy tuli rinnalle ja ohi molemmilla jaksoilla kahden juoksun takaa-ajoasemasta.

– Lopputulokseen erittäin tyytyväinen ja molempien jaksojen nousu lämmitti luonnollisesti mieltä. Ottelun alussa oltiin kyllä unisia ja ensimmäiset juoksut annettiin räpylästä, että siihen on kyllä saatava tarkennuksia.

– Ehkä se klo 06:30 lähtö näkyi, mutta se ei missään nimessä saa toistua, Komulainen jatkoi.

Komulainen on tyytyväinen alkukauden esityksiin ja pistesaaliiseen.

Ottelun lehdistötilaisuus katsottavissa ohesta:

Sotkamon Jymyn ottelut jatkuvat seuraavan kerran perjantaina, kun joukkue matkustaa Ilmajoelle Koskenkorvan Urheilijoiden vieraaksi.

Hiukan pesäpallostadion saa kasteensa superpesiskesän 2019 osalta puolestaan sunnuntaina 26. toukokuuta, kun Seinäjoen JymyJussit saapuvat Kainuuseen.

Kuvat ja teksti: Olli Korhonen