Roope Korhonen tehoili Hiukassa!

Sotkamon Jymy – Kempeleen Kiri 2-1 (5-7, 6-5, 2-0)

Itä-Länsiltä palattiin tositoimiin Hiukassa tiistaina, kun kovalyöntinen, Jymyn paikallisvastustaja Kempeleen Kiri saapui Hiukkaan. Odotettavissa oli tiukkaa sisäpelivääntöä ja sitä myös saatiin. Jymy kuitenkin puristi jälleen itsensä tukalasta asemasta aina voittoon saakka.

Jymy tuli otteluun vahvasti iskemällä kaksi juoksua. Toisessa vuorossa Jymy jäi kuitenkin nollille ja tasoittavallaan vierailijat näyttivät myrskyvaroituksen omasta sisäpelitehostaan takomalla kuusi juoksua. Ossi Meriläinen oli kiertää kunniaa, mutta iski kuitenkin vuoroon kolme juoksua läpilyönnillään.

Tästä alkoi Jymyn kiri, sillä ulkopeli kesti seuraavat Kirin sisävuorot. Takaa-ajo jäi kuitenkin piippuun, kun Jymy onnistui kahdessa vuorossaan kolmesti. Näin ensimmäinen jakso kirjattiin vierailijoille lukemin 7-5.

Toisella jaksolla alku oli olla katastrofaalinen, kun Kempele iski aloittavallaan kolme juoksua. Tehtailun aloitti 1-tilanteessa Onni Määttä, joka sivalsi kakkosrajasta pallon maisemiin ja kiersi kunniaa.

Tämän jälkeen esiin astui lyöjätykki Roope Korhonen, joka vastasi jo ensimmäisellä jaksolla Jymyn kolmesta juoksusta. Kahteen vuoroon Jymy onnistui kahdesti ja siirtyi johtoon. Kolmannessa vuorossa Kempele nousi kuitenkin jälleen kerran johtoon, mutta tasoittavalla saumoja läpi pelin mielinmäärin puhkonut Roope iski kahdella juoksullaan Jymyn johtoon. Jymy kesti vierailijoiden yritykset ja ottelussa mentiin supervuoropariin.

Roope Korhonen löi yhdeksän yksittäistä juoksua.

Kempele aloitti ulkoa. Jymy rakensi palottoman tilanteen Antti Korhoselle, mutta kupperi jäi etumiehelle ja tilanteesta syntyi ensimmäinen palo. Antti jatkoi kuitenkin tilanteen upealla, upealla väliohituksella. Roope Korhonen puhkoi tällä kertaa 3-sauman ja Jymy johtoon. Supervuoroparia säesti vielä lauri Rönkkö kierteisellä näpäytyksellä 2-rajaan. Tämän jälkeen Jymy kesti ja kaksi pinnaa jäivät Kainuuseen.

Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen peräänkuulutti Jymyn sitkeyttä.

– Tällä hetkellä näyttää, että ei meitä hetkauta oikein mikään. Kaveri sai loistavan startin toiselle jaksolle, mutta niin vaan kammettiin itsemme vielä jaksovoittoon.

Roope Korhonen nousi kaikkien aikojen tehotilaston piikkipaikalle!

Roope Korhosen yhdeksän lyötyä juoksua siivittivät hänet miesten Superpesiksen kautta aikojen tehotilaston keulamieheksi ohi Jere Dahlströmin.

Tämänhetkinen tilanne tehotilastossa:

Roope Korhonen 1151+298=1449 (463 ottelua)
Jere Dahlström 1321+125=1446 (486 ottelua)

Kun Roopelta lehdistötilaisuudessa kysyttiin meinaako hän jatkaa samaa tahtia tästä eteenpäin, vastaus oli selkeä: ”Mennään loppuvuosi samalla tahdilla!”

Ottelun lehdistötilaisuus katsottavissa alta:

Jymyn pelin jatkuvat Hiukassa heti ylihuomenna, kun toinen viime syksynä sarjanousuun yltänyt Siilinjärven Pesis saapuu Hiukkaan. Tervetuloa!

Teksti: Olli Korhonen
Kuva: Jami Ivanoff
Artikkelikuva: Jussi Korhonen