Aapo kesytti Kossun – Jymylle täysi pistepotti!

Sotkamon Jymy – Koskenkorvan Urheilijat 2-0 (4-1, 5-3)

Jymyn tasapainoinen ja hallittu esitys toi täydet sarjapisteet, kun Koskenkorvan Urheilijat vieraili Sotkamon uudella stadionilla. Vierailijat törmäsivät sisäpelin sekoittajaan nimeltä Aapo Komulainen. Ottelua seurasi vajaa 1300-päinen kotiyleisö.

Sotkamon Jymy mieli takaisin voittokantaan koskenkorvalaisten kustannuksella. Tässä kotijoukkue myös onnistui: violettioranssit ottivat pelin hyppysiinsä heti alusta alkaen, vaikka vesisade oli läsnä Hiukassa tälläkin kertaa. Jymy kuitenkin nappasi uudenkarhean Marjex Stadionin avausvoiton ja samalla myös sarjapisteet.

Jymy hyydytti pohjalaiset aloittavallaan ja tasoittavalla oli mahdollisuus siirtyä heti kuskinpaikalle. Ykköskärjestä se ei onnistunutkaan, sillä ottelun avausjuoksun löi lopulta Antti Kiiskinen vastustamattomalla kakkosjatkekumuralla ja kotiin kirmasi Iivari Vihanto. Toisessa vuorossa vierailivat jatkoivat virheiden tekoaan sisäpelissä ja tätä ei tietenkään Aapo Komulainen jättänyt hyödyntämättä: kolmas, ja vuoron päättävä kärpänen kolmospesälle.

Aapo nappasi kuusi tehtyä paloa ja oli päivän paras ulkopelaaja.

Toisen tasoittavalla Jymy karkasi, kun railakkaasti edennyt sisävuoro päättyi kahteen peräkkäiseen hyökkäykseen. Ensiksi Niko Korhonen kotiutti Niilo Piiponniemen näpäytyksellään ja hetiperään oli Komulaisen vuoro. Välissä Juho Keinänen rakenteli ajotilanteen, josta Roope Korhonen löi päivän ensimmäisen.

Kolmannen aloittavalla Ville-Veikko Olli kaunisteli lukemia kotiuttamalla Veli-Pekka Yli-Hirvelän, mutta kunnollista kiriä ei nähty. Jymykään ei yltänyt parhaimpaansa ja lukkarina kuuden tehdyn palon edestä uurastanut Komulainen päätti lopulta ensimmäisen jakson, vaikka joutuikin jakson aikana keskustelemaan tuomarilinjasta. Tämä oli osin seurausta siitä, että jo edellisen vuoroparin aikana joukkueet joutuivat keskustelemaan muutamista tuomioista. Jopa niin, että toisen tasoittavan alkajaisiksi Jani Komulaiselle näytettiin keltaista korttia.

Juho Keinänen sai tuulettaa etukentällä sateisessa kelissä!

Toisella jaksolla Jymy aloitti takomalla juoksun per sisävuoro. Peliään toiselle jaksolla parantanut pohjalaismiehistö ei kuitenkaan meinannut saada kuparista rikki. Kolmannen tasoittavalla Mikko Vainionpään suojatit onnistuivat kuitenkin kahden juoksun verran ja ahdisti Jymyä nyt jo juoksun päässä ja viimeisellä tasoittavallaan. Aleksanteri Huotari oli kuitenkin lauantain ja sunnuntain juhlittu sankari, sillä eilen valkolakin päähänsä laittanut Allu, joka iski pallon vastustamattomasti väliin ja hätyytteli seuraavalla lyönnillä jopa perinteistä Shellin porttia. Loistavan sivalluksen katkaisi kuitenkin mainiosti heittäytynyt 2-koppari Jesse Rantamäki. Huotarin ensimmäisillä lyödyillä juoksuilla miesten Superpesiksessä Jymy turvasi johtonsa ja hoiti viimeisen ulkovuoron voiton arvoisesti, vaikka Jere Dahlström kavennuksen löikin.

Katso alta Aleksanteri ensimmäinen ja toinen lyöty juoksu miesten Superpesiksessä!

Jymy hallitsi ottelua vieden kolmostilanteet nimiinsä lukemin 18-10. Komulainen pokkasi toistamiseen kultakypärän ja oli myös Jymyn paras ulkopelaaja. Tärkeät juoksut toisella jaksolla lyönyt Huotari ansaitsee kehut, mutta kakkospalkinnon pokasi kuitenkin 100-prosenttista sisäpeliä ja pomppua säällä kuin säällä takova Niko Korhonen. Kossusta palkinnon edestä uurastivat kärkimies Jesse Rantala sekä paluun härkälaumaan tehnyt Tuomas Tuohisaari.

Katso ottelun lehdistötilaisuus alta!

Jymy kohtaa tulevana perjantaina vierasmatsissa kovassa vireessä viilettävän Kempeleen Kirin. Seuraava matsi Marjex Stadionilla pelataan viikon päästä, kun pattijokiset saapuvat Hiukkaan. Liput ennakkoon: www.jymykauppa.fi!

Teksti: Olli Korhonen
Kuvat: Inka Kivelä