Ankkurit upposi Hiukassa

Antti Hartikainen palkittiin Jymyn parhaana.

Sotkamon Jymy – Alajärven Ankkurit 2-0 (3-2, 3-1)

Ottelun tilastot

Sotkamon Jymyn tapplollinen tie jäi hyvin lyhyeksi, sillä joukkue palautti itsensä voittokantaan tappiollisen Pattijokea vastaan pelatun ottelun jälkeen Alajärven Ankkureita vastaan. Korkeiden tavoitteiden kanssa Hiukkaan saapuneen Alajärven peliesitykset eivät lopulta oikeuttaneet taistoon ottelun voitosta, mistä pelinjohtaja Matti Iivarinen oli harmissaan.

– Ei ollut meidän näköstä peliä. Oli sellainen toive, että haastettaisiin Jymy tänään ihan oikeasti, mutta ei siihen nyt pystytty, Iivarinen manasi.

Ankkureiden tappio tiivisti jo ennestään tasaista keskikastia entisestään. Joukkueet 4-8 ovat tällä hetkellä kolmen pisteen sisällä toisistaan, joten niin kotietu kuin loputkin sijoitukset pudotuspeleihin ivat täysin auki. Jymyn osalta taisto käydään neljän viimeisen runkosarjaottelun osalta sijoilla 1-3, joista taistelevat sarjakärki Joensuu, toisena majaileva Vimpeli sekä kolmannelta sijalta löytyvä Sotkamo.

Jymyn viikko jatkuukin kahdella äärimmäisen tiukalla kamppailulla. Vastassa on ensin vastikään Hiukassa pisteet vienyt Pattijoen Urheilijat (tällä kertaa kotikentällään Raahessa) ja viikko päättyy sunnuntain kotiotteluun 9.8. Joensuun Mailaa vastaan, joka saapuu Hiukan pesäpallostadionille. Molemmissa peleissä on revanssihenkeä, sillä edelliset kohtaamiset ovat juurikin päättyneet kyseisten joukkueiden voittoihin.

– Tästä eteenpäin kaikki voitot vaan lasketaan. Meillä alkoi nyt sellainen siirtymä ”pleijareihin”, että sarjapinnoja ei enää lasketa, vaan pelkästään voittoja, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen kertoi.

Huomasitko tätä?

Jymyn ensimmäisen jakson toinen juoksu syntyi erityislaatuisella tavalla. Kotipesää kohti matkalla ollut Jani Komulainen tuijotti kotitaipaleella pallon kulkua sen verran intensiivisesti, että vastaan tullut kulmalippu oli pysäyttää miehen matkan sen siliän tien. Nopean väistöliikkeellä (jääkiekkotermein vartaloharhautuksella kulmalipun kahville vienyt) Komulainen välttyi törmäykseltä, mutta luikahti epähuomiossa lipun väärältä puolelta. Tilanne meni kuitenkin ohi niin tuomaristolta kuin vastustajajoukkueeltakin, jolloin jälkiseuraamuksilta vältyttiin.

-AH