Ankkurit vei kaksijakoisen ottelun

Sotkamon Jymy – Alajärven Ankkurit 1-2 (3-7, 8-3, 0-3)

Ottelun tilastot

Värikkään ja tapahtumarikkaan menneisyyden omaavan Hippoksen pesäpallokentän lehtereille saapui 1562 katsojaa todistamaan historiallista ottelua Sotkamon Jymyn ja Alajärven Ankkureiden välillä. Tämä on tällä haavaa viimeinen Hippoksella pelattava miesten Superpesisottelu. Tai ainakin nykyisellä stadionilla.

Ottelu käynnistyi huomionosoituksella. Kaikkien aikojen pesäpalloilija Toni Kohonen asteli nimittäin kiilaan 700:nnen kerran miesten Superpesiksessä. Se on huima suoritus se!


Kunniakirjan Kohoselle ojensi pesäpallolegenda Kalevi ”Kale” Luoma.


Kohosella otteluita Superpesiksessä on nyt pyöreät 700.

Pelin alku oli alajärvisten kovaa tykitystä. Aki Oravan kunnarin ja kahden tavallisen myötä Ankkurit karkasi heti aloittavallaan 3-0 johtoasemaan. Jymyn teki juoksun per vuoropari, mutta lopulta ensimmäinen jakso kirjattiin lukemiin 3-7.

– Ankkurit tuli peliin ennakkoluulottomasti. Vaikka saatiin perään yksittäisiä juoksuja, niin jatkuvuus puuttui ensimmäiseltä jaksolta, Sotkamon Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen totesi.

Toisella jaksolla Hippoksella nähtiin piristynyt Jymy. Etenkin kolmannen vuoron kuusi juoksua näytti jo mallikkaalta sisäpeliltä. Jymy voitti toisen jakson lopulta 8-3.

– Toisella jaksolla sisäpeli rullasi varmaan paremmin kuin kertaakaan aiemmin tällä kaudella. Tosi kaksijakoiset fiilikset jäi ottelusta, Jymyn ykköspalkittu ja kuusi juoksua lyönyt Roope Korhonen kommentoi.


Toisella jaksolla Jymyn sisäpeli rullasi.

Supervuoroparissa Jymy sai pikaisesti tilanteen pääkotiuttajilleen. Tällä kertaa kotiutukset jäivät kuitenkin piippuun.

– Kaikki kunnia Ankkureille tuosta ensimmäisen jakson kovasta tykityksestä, mutta kyllä meidän olisi sen jälkeen pitänyt pystyä voittamaan, Komulainen summasi.

Tasoittavallaan Orava rakenteli pienellä takatilanteen ja löi ottelun loppulukemat takakentältä sirvahtaneella lyönnillä.

Ottelun lehdistötilaisuus katsottavissa alta.

Hippos hiljenee miesten Superpesiksen osalta..

Kuvat ja teksti: Olli Korhonen