Antti Hartikainen takamatkalta kolmanteen Karra trophyn mestaruuteen!

Ei ollut Antti Hartikainen väärässä veistellessään torstai-iltana nousujohteisuuden tärkeydestä. Seitsemänneltä sijalta pudotuspeleihin startannut taituri pelasi pitkän kaavan mukaan itsensä jo kolmanteen K-Plussan tarjoamaan Karra trophyn mestaruuteen.

Lätkäkaukalossa vietettävään lauantaiaamuun valmistautunut Hartikainen tavoitettiin juuri ennen voittosaunaa kertomaan tunnelmiaan.

– Ensimmäisten päivien jälkeen meinasin olla jo polttamassa pesiskamoja, mutta onneksi siinä välissä oli pääsiäinen ja sain rauhoittua. Tiesin kyllä, että lopulta nousevalla käyrällä tämä kilpailu viedään.

Matkalla mestaruuteen vain niukkoja voittoja

Hartikainen aloitti pudotuspelisarjansa Immo Rautiaista vastaan. Kaksikon lajeiksi valikoituivat kopin, peruslyönnin ja varren sisältänyt lyöntikilpailu, 1-rajanäpin, väliohituksen ja pompun sisältänyt lyöntikisa ja viimeisenä lajina porttilyöntikisa. Hartikainen vei päivän mittaan nimiinsä kaikki 1-rajanäpin sisältäneet kilpailut ja Rautiaista vastaan jatkoonmenijä ratkesi viimeisenä lajina käydyssä porttilyöntikisassa.

– Kovia nimiä kaatui päivän aikana. Oikeastaan olisin voinut pudota ihan kenelle tahansa, myöntää Hartikainen.

Toisessa avauskierroksen pudotuspeliparissa Aki Orava kaatoi Jere Vikströmin suoraan lajivoitoin 2-0.

Puolivälierässä Hartikainen kohtasi Toni Kohosen ja Aki Orava sai vastaansa Jani Komulaisen. Molemmat parit etenivät kolmansiin ja ratkaiseviin lajeihin. Hartikainen peittosi Kohosen 1-rajanäpin sisältäneessä lyöntikisassa ja Komulainen ratkaisu välieräpaikan porttilyöntikisassa.

– Akille kyllä tarjottiin useampaakin ottelupalloa porttilyönneissä, mutta tiukassa paikassa lyönnit karkailivat, kertoo kisaa tällä kertaa tuomaroinut Jymy-valmentaja Mikko Korhonen.

karra_trophy_plussa_pieni

Luovutus Roope Korhosten pommien edessä oli lähellä

Välierissä Hartikainen joutui tiukkaan paikkaan kohdatessaan runkosarjan voittaneen Roope Korhosen. Lajeina tuttu kolmikko avauskierrokselta.

– Siinä meinasin jo luovuttaa koko pelin, kun jouduin Roopea vastaan porttilyöntikisaan, tunnustaa Hartikainen.

Porttilyöntikilpailussa pelaajat lyövät toisiaan vastaan pesäpalloa samalla periaatteella kuin jalkapallossa ammutaan pilkkuja. Toinen yrittää torjua palloa, toinen lyö palloa porttien välistä maaliin.

– Se oli sivusta seuratessa vähän huvittavan näköistä, kun Antti oli Roopen pommien edessä hätää kärsimässä, mutta meinasi silti ottaa lajivoiton, kun Roopellakin lyönti karkaili, naureskelee Mikko Korhonen.

Finaaliin Hartikainen selvisi kopin, peruslyönnin ja varren kisassa, jossa yritettiin saada kolme onnistunutta suoritusta toista kilpailijaa nopeammin.

Toisessa välieräparissa nähtiin, että kokemus on valttia. Vahvan runkosarjan kisannut Niko Korhonen oli odotellut kylmissään 1,5 h omia suorituksiaan, muttei ollut pitänyt omaa vireystilaansa riittävällä tasolla.

– Harkitsimme Nikon pudottamista jopa ensi vuoden kisasta, koska hän tuli niin suorin polvin välierään, Mikko Korhonen sadattelee.

Niko Korhonen hävisi Komulaiselle porttilyöntikisan, otti pallon pomputtelu- ja taitoradalta lajivoiton, mutta hävisi melko selkeästi lopulta porttiheittokisan.

Kaksinkertaisten mestareiden finaali

Finaalissa kohtasivat kilpailun kaksinkertaiset voittajat Komulainen ja Hartikainen. Taitoradalla Hartikainen oli vahvoilla, mutta hävisi kovalyöntiselle Komulaiselle porttilyöntikisan. Kilpailun ja Karra trophyn ratkaisu nähtiin porttiheittokisassa.

– Vahvoilla reagoinneilla ja aavistuksilla Antti vei lajin, joka suosii heittäjiä, analysoi voittoa Mikko Korhonen.

Hartikaisen aiemmat mestaruudet ovat vuosilta 2009 ja 2010. Nyt hänestä tuli historiallisesti ainoa kolmeen Karra-voittoon yltänyt Jymy-pelaaja.

– Joskus uhosin, että minun aikana tätä ei kukaan muu tule voittamaan, mutta näköjään välissä piti pari kertaa muillekin lainata. Kyllä pytylle tilaa löytyy hyllystä, Hartikainen veistelee.

Niin, miten se on? Joko kolmannesta kiinnityksestä pytty jää omaksi?

-Sitä taisi jo joku pelaajistakin kysyä. Kyllä se taitaa kuitenkin puolenkymmentä voittoa vaatia, Mikko Korhonen toppuuttelee.

karravoittaja_hartikainen2013
Mestarin on helppo hekumoida voittotuolissa. Karra-voittaja 2013: Antti Hartikainen.

Karra trophy 2013 – lopulliset sijoitukset kahdeksan kärjen osalta:

1. Antti Hartikainen
2. Jani Komulainen
3. Roope Korhonen
4. Niko Korhonen
5. Toni Kohonen
6. Aki Orava
7. Immo Rautiainen
8. Jere Vikström

Kilpailun mestarit:

Jarkko Kokko (2004), Jani Komulainen (2005, 2012), Mikko Kuosmanen (2006), Roope Korhonen (2007), Mikko Korhonen (2008), Antti Hartikainen (2009-2010, 2013) ja Jere Vikström (2011).

-JL-