Jymy haastaa sunnuntaina sarjajohtaja Joensuun

Sotkamon Jymy – Joensuun Maila Hiukan pesäpallostadionilla 9.8. klo 17

Joukkueiden väliset kohtaamiset kaudella 2015:

28.5. Sotkamo-Joensuu 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 1-0)

25.6. Joensuu-Sotkamo 2-0 (5-2, 3-2)

24.7. Joensuu-Sotkamo 2-1 (4-2, 1-5, 1-0)

Runkosarja on kääntynyt loppusuoralle. Kun samaan aikaan runkosarjassa sijalla 4-8 olevat joukkueet taistelevat kynsin ja hampain neljännestä sijasta, joka oikeuttaa paikkaan pudotuspelien kotiedussa, käydään toinen kamppailu kärkipään kolmen joukkueen (Joensuu, Vimpeli ja Sotkamo) välillä. Jokainen sarjan kärkijoukkue kohtaa vielä toisensa kertaalleen, joten tämän hetken sijoitukset saattavat elää huomattavastikin kolmen viimeisen runkosarjakierroksen aikana. Tällä hetkellä Joensuu johtaa sarjaa 63:lla pisteellä, Vimpeli on toisena 60:llä pisteellä ja Sotkamo pitää kolmatta sijaa 57:llä pisteellä.

Ensimmäinen näiden kolmen suuren kohtaamisista tapahtuu sunnuntaina Hiukan pesäpallostadionilla. Joensuu on jo muutaman vuoden aikana rakentanut ryhmää, joka taistelee mestaruudesta, mutta tänä vuonna palikat ovat loksahtaneet viimeistään paikoilleen. Asetelma on kääntynyt viime vuodesta ympäri: enää ei Joensuun Maila saavu Hiukkaan haastamaan Sotkamon Jymyä, vaan Jymy on haastajan roolissa.

– Tällä hetkellä tilanne on ehdottomasti se, että me saamme sarjan ykkösjoukkueen ja samalla sarjakärjen vieraaksemme, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonenkin myöntää.

Mikä on kääntänyt kurssin? Mitkä tekee Joensuusta tällä hetkellä sarjaykkösen?

– Pari yksilöä nousee ylitse muiden. Lyöjäjokeri Juha Niemi ja Tuomas Jussila. Nämä ovat ne kaksi valovoimaisinta pelaajaa. Jussilan kohdalla viedään usein kahta väliä ja Niemi lyö peliä avaavia ensimmäisiä juoksuja. Onnistumiset leviävät muuhun porukkaan, Korhonen summaa.

Jymyn urheilutoimenjohtaja Mikko Kuosmanen nostaa esille myös Joensuun etukentän.

Itävalo (Jouni) ja Jussila asetettiin etukentälle kesken viime kauden. Nyt kun he ovat saaneet talven treenata, niin tänä kautena he ovat Superpesiksen paras etukenttä, Kuosmanen korostaa.

Kohonen_Niemi_LOGOT-TEKSTI

Kai joukkueesta joku heikkokin kohta löytyy?

– Tilannemäärät ovat Joensuuta vastaan jääneet pieneksi, jolloin heikkoa kohtaa eli takakenttää ei ole saatu hyödynnettyä. Joensuuta vastaan pitäisi päästä tekemään tilannetta paljon ja pommittamaan takakenttää, Kuosmanen linjaa.

Pelinjohtaja Korhonen on samoilla linjoilla.

– Jokaisella joukkueella on akilleen kantapäänsä. Joensuulla ne leijuvat koppariosastolla. Tietenkin viime syksyn pudotuspeleissä joukkue maksoi myös kokemattomuudestaan, Korhonen luettelee.

Joukkueiden kohtaamisissa kotitaika on toistaiseksi säilynyt. Ensimmäinen ottelu toukokuussa Hiukassa päättyi Jymyn voittoon kotiutuskisassa ja pelit Mehtimäellä ovat päättyneet Joensuun voittoon, ensimmäinen jaksoin 2-0 ja toinen 2-1 supervuoroparin jälkeen. Kotiyleisön tukea tarvitaan myös sunnuntaina, sillä Pohjois-Karjalasta on viimeisten tietojen mukaan saapumassa kaksi bussilastillista kannattajia paikalle Hiukkaan.

– Edellisessä pelissä se toinen jakso oli jo sellaista, mitä tekemisen pitää olla, kun sarjajohtajaa lähdetään haastamaan. Samanlainen lataus ja latinki pitää olla päällä myös nyt. On hieno pelata kotikentällä, Korhonen puhisee.

Sotkamon Jymy ja Joensuun Maila kohtaavat Hiukan pesäpallostadionilla sunnuntaina 9. elokuuta klo 17. Portit aukeavat klo 16. Ottelussa arvotaan myös JymyPotti-arvonnan voittaja, onnettarena toimii televisiosta tuttu Sampo Kaulanen. JymyPotti-arvonnassa päävoittona arvotaan 4000 euron arvosta lahjakortteja kainuulaisten K-kauppiaiden liikkeisiin. Arvontaan ehtii vielä osallistua ja lisätietoja löytää tästä linkistä. Arvontaan osallistuminen ei edellytä otteluun saapumista, arpalipukkeen voi jättää myös stadionin ulkopuolella sijaitsevaan laatikkoon ennen ottelun alkua.

LUE LISÄÄ JYMYPOTTI-ARVONNASTA ja SIIHEN OSALLISTUMISESTA PAINAMALLA TÄTÄ LINKKIÄ.

Grafiikat: Antti Tuomisto
Kuvat: Janne Kuronen, Joona-Pekka Hirvonen
Teksti: Antti Haapasalo