Avausfinaali Jymylle – Roope Korhonen Hiukan hidalgo

Sotkamon Jymy – Vimpelin Veto 2-0 (3-0, 3-1)

Otteluvoitot: Sotkamo 1 – Vimpeli 0

Suomen mestaruuteen tarvitaan kolme voittoa.

Yleisö mylvii. Ihokarvat nousevat pystyyn. Osa pomppii penkeillään seisaaltaan ja joku heiluttaa violettioranssia lippua villisti toisen taas halatessa vierustoveriaan hurmioituneena. Aurinkokin paistaa.

Tunnelma on sanalla sanoen upea.

Yleisöä ensimmäiseen loppuotteluun oli saapunut 3009 kappaletta.
Yleisöä ensimmäiseen loppuotteluun oli saapunut 3009 kappaletta.

Tähän tuokiokuvaan havahtui varmasti moni, ainakin kotijoukkuetta kannattanut Hiukan pesäpallostadionilla oleillut henkilö ensimmäisessä loppuottelussa.

– Kyllä finaalit ovat vain finaaleja. Ihmisiä on, ääntä on ja alkaa jopa pientä karnevaalitunnelmaa olemaan niin kyllä se meihin pelaajiinkin tarttuu, kiitteli Jymyn parhaana palkittu Roope Korhonen yleisöä.

Korhonen oli lauantai-iltana elementissään pääkotiuttajana. Ensimmäisellä jaksolla Korhonen onnistui iskemään Jymyn kaikki juoksut ja toisella yhtä vaille kaikki. Toisen jakson juoksut syntyivät upealla läpilyönnillä 2-luukusta, jolla syntyi kunnari ja yksi tavallinen lyöty.

Ensimmäisellä jaksolla kolmannen alussa yleisö yltyi suorastaan hurmiolliseen tilaan, kun Toni Kohonen nappasi Antti Kuusiston taktiseen väärään lyödyn ja tarkoituksella laittomaksi suunnatun näpäyksen kopiksi.
Ensimmäisellä jaksolla kolmannen vuoroparin alussa yleisö yltyi suorastaan hurmiolliseen tilaan, kun Toni Kohonen syötti taktisen väärän ja nappasi Antti Kuusiston tarkoituksella laittomaksi suunnatun näpäyksen kopiksi. Palot syntyivät kotiin ja kolmospesälle, tuloksena vuoronvaihto.

Toisella jaksolla Jymy sai jobinpostia, kun Kosti Rautiainen joutui siirtymään jokeripaitaan jalkavamman takia. Onni Määttä siirtyi ottelun loppuajaksi ulkopeliin.

Ottelusarja jatkuu heti huomenna sunnuntaina Vimpelin Saarikentällä klo 16. Kolmas loppuottelu pelataan Hiukan pesäpallostadionilla viikon päästä lauantaina 13.9. klo 14.

Lisää pelaajien ja pelinjohtajien kommentteja voit kuunnella oheisesta lehdistötilaisuusvideosta!

Ottelun tilastot

Kuvat: Janne Kuronen
Teksti: Antti Haapasalo