Ensi kesän Itä-Länsi-tapahtuma järjestetään Sotkamossa 4.-6.8.

Pesäpallon Itä-Länsi ajoittuu ensi kesänä elokuun ensimmäiseen viikonloppuun. Tapahtuma palaa Sotkamoon yli kymmenen vuoden tauon jälkeen. Liput tulevat myyntiin viikolla 45.

Itä-Länsi-tähdistöottelu järjestään Sotkamossa nyt kuudetta kertaa, viimeksi ItäLänsi on pelattu Sotkamossa vuonna 2012. Ottelut pelataan Marjex Stadionilla.

 • Ensi vuonna Sotkamossa tulee varmasti olemaan mahtava tapahtumaviikonloppu. Pesäpallostadion uudistui tänä vuonna, ja se tarjoaa niin pelaajille kuin katsojillekin loistavat puitteet ItäLänsi-otteluiden seuraamiseen, sanoo ItäLänsi-tapahtuman tapahtumavastaava Aleksi Järviaho.

Tapahtuman liput tulevat myyntiin viikolla 45 Ticketmasterin kautta. Lippuja tulee olemaan tarjolla eri hinta- ja katsomokategorioista.

Myös Sotkamon Jymyn puolella odotetaan jo ensi vuoden tapahtumaa innolla.

 • Erittäin hienoa saada arvo-ottelu vuosien tauon jälkeen Sotkamoon. ItäLännellä on merkittävä paikka kansallispelin kalenterissa, ja haluamme nyt kehittää yhdestä pesäpallokauden kohokohdasta monipuolisen tapahtumaviikonlopun. Uudet puitteet, uudenlaiset sisällöt ja Hiukan kesäinen miljöö kutsuvat pesäpalloväen Kainuuseen läheltä ja kaukaa, sanoo Superjymy Oy:n markkinointipäällikkö Olli Korhonen.

Pesäpallon Itä-Länsi-tapahtuma kokoaa yhteen parhaat mies-, nais-, tyttö- ja poikapesäpalloilijat. Idän ja Lännen joukkueet mittaavat paremmuuttaan neljässä huippuottelussa: miehissä, naisissa, B-pojissa ja B-tytöissä. Perjantaina pelataan B-poikien ottelu sekä miesten Superpesis-ottelu. Lauantaina toisistaan mittaa ottavat Idän ja Lännen B-tytöt sekä naiset. Sunnuntai huipentuu miesten Itä-Länsi-otteluun.

Vuonna 2023 järjestetään miesten 88. ja naisten 61. Itä-Länsi-ottelu.

Itä-Länsi pelataan Marjex Stadionin kuvankauniissa miljöössä.

Itä-Länsi-tapahtuma

 • 4.‒6.8.2023 Sotkamossa Hiukan pesäpallostadionilla
 • Järjestetään Sotkamossa kuudetta kertaa
 • Otteluiden alustava aikataulu:
  • 4.8. klo 13.30 B-pojat, klo 18.00 miesten Superpesis-ottelu
  • 5.8. klo 11.00 B-tytöt, klo 16.00 Naiset
  • 6.8. klo 13.00 Miehet
 • Ensimmäinen Itä-Länsi-tapahtuma järjestettiin vuonna 1932

Lisätiedot:

Aleksi Järviaho, Itä-Länsi-tapahtuman tapahtumavastaava, aleksi.jarviaho@pesis.fi, 040 552 5192
Kaisa Schroderus, Superjymy Oy:n palvelupäällikkö, kaisa@superjymy.fi, 040 530 8784