Ensimmäinen puolivälieräottelu Jymylle

Sotkamon Jymy vei itselleen ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan kotonaan päihittämällä Koskenkorvan Urheilijat. Ensimmäisen jakson rumputulen jälkeen vierasjoukkue nousi taistoon toisella jaksolla, mutta Jymyn kiri riitti ja nosti kainuulaiset voittoon jaksoin 2-0 (9-0, 5-4).

Koskenkorvan lukkari Juha Puhtimäki ei ollut tyytyväinen joukkueensa peliesityksiin ensimmäisellä jaksolla.

– Ensimmäinen peli takana. Huomasi ekalla jaksolla porukasta ja ehkä vähän ittestäkin, että tultiin kattomaan taas voidaanko pärjätä. Toisella jaksolla huomattiin, että voidaan pärjätä, Puhtimäki totesi.

Jani Komulaisen vaihtolyönnit olivat perjantai-illassa kultaakin kalliimpia: onnistumisia kertyi peräti kymmenen kappaletta yhdestätoista  yrityksestä. Hänet palkittiin oikeutetusti joukkueensa parhaana.
Jani Komulaisen vaihtolyönnit olivat perjantai-illassa kultaakin kalliimpia: onnistumisia kertyi peräti kymmenen kappaletta yhdestätoista yrityksestä. Hänet palkittiin oikeutetusti joukkueensa parhaana. Kuva: Kimmo Rauatmaa

Yksittäiset juoksut kunniaan

Ensimmäisellä jaksolla Sotkamon Jymy ei jättänyt selittelyn sijaa taistelussa jakson paremmuudesta. Pelaaja toisensa jälkeen nakutteli juoksuja yksitellen ja kahden vuoroparin pelaamisen jälkeen tilanne oli kotijoukkueen hyväksi jo 8-0. Juoksut jakautuivat laajalti, sillä peräti kuusi eri pelaajaa löi ottelun aikana vähintään yhden juoksun.

– Kyllä meidän vahvuus on se, että mistä vaan voidaan lähteä pelaamaan ottelua ja ratkaisijoita kyllä löytyy. Siinä mielessä ollaan hyvällä tiellä, kehui Jymyn kapteeni Jani Komulainen joukkuettaan.

Koskenkorvan ainokainen oli likellä syntyä kolmannessa vuoroparissa, kun Jere Dahlström löi pallon etumiehen yli kohti Roope Korhosta 1-3 -tilanteessa. Palloon mallikkaasti leikannut Antti Hartikainen ennätti kuitenkin toimittamaan pelivälineen kakkospesälle polttaen sinne pyrkineen etenijän, ennen kuin Juha Suorauha oli kotipiirin turvassa. Koska tilanteessa oli kaksi paloa jo entuudestaan alla, oli tuloksena vuoronvaihto ilman juoksua.

Juoksujen lyöjiä vilisi Jymypaidassa pilvin pimein. Kuvassa vasemmalla oleva Mikko Korhonen (2 lyötyä) riensi onnittelemaan juuri juoksun lyönyttä Kosti Rautiaista (3 lyötyä) ja heitä seurasi oikealla puolella Topi Korhonen (1 lyöty).

”Pillipiiparit tuli esille”

Toisella jaksolla Koskenkorva osoitti piristymisen merkkejä. Mikko Vainionpään ja Jere Dahlströmin lyönneillä tasoihin ensimmäisessä vuoroparissa noussut härkälauma ei tyytynyt tähän, vaan Vainionpää onnistui lyömään hiukan Jymyn ulkokentän myötäavustuksella kunnarin kolmospuolelta heti seuraavassa vuorossa vieden vieraat 4-2 -johtoon.

Jymy nousi kuin nousikin jaksovoittoon vielä kahdella jäljellä olleella sisävuorolla. Kavennusjuoksu syntyi Aki Oravan pussinpohjalyönnillä, tasoitus Roope Korhosen saumatillikalla ja lopulta Aki Oravan koppilyönti tipahti kenttään ja pomppasi kolmoskoppari Veli-Pekka Yli-Hirvelän ylitse sillä seurauksella, että Jani Komulainen pääsi tuomaan jakson voittojuoksun.

Koskenkorvan pelinjohtaja Tero Lehtinen ei ollut tyytyväinen tuomaritoimintaan.

– Meillä olisi ollut siinä niskojentaittovuoro, mutta ei onnistuttu siinä. Sitten taas pillipiiparit tuli esille ja kaikki näki, että 4-3 -kavennus oli ihan selvä palo, Lehtinen ripitti.

– Se oli aikalailla kova tuomio meille ja söi meidän peliä, hän jatkoi.

Jymyn 3-4 -kavennusjuoksu herätti Kossun leirissä eriäviä mielipiteitä. Tuomas Tuohisaarelle (kuvassa oikealla) nostettiin lopulta keltainen kortti. Kuva: Kimmo Rauatmaa

Sarja jatkuu sunnuntaina Koskenkorvalla klo 17. Tämän jälkeen pelataan tiistaina Sotkamossa Hiukan pesäpallostadionilla klo 18 ja tuo ottelu on samalla JymyHyvä -hyväntekeväisyysottelu, jossa jokaisesta katsojasta lahjoitetaan euro kohdennettuun nuorisotyöhön Kainuussa.