Ensimmäisestä ulkoilmakeikasta voitto

Sotkamon Jymy – Kempeleen Kiri 2-1 (2-6, 6-1, 1-0)

Sotkamon Jymyn superpesismiehistö esiintyi ensimmäisen kerran ulkona harjoitusottelun muodossa pitkän talven jälkeen. Harjoitusottelu pelattiin Nivalan uudella pesäpallostadionilla, ja kyseinen ottelu olikin uuden nurmen vihkiäisottelu. Vastustajaksi Jymy sai jo talvella tutuksi tulleen Kirin Kempeleestä.

Ottelu vietiin läpi erinomaisessa kelissä, täpötäyden katsomon edessä. Jymy aloitti vahvasti, eliminoi Kirin yritykset ja siirtyi ottelussa 2-0 johtoon Roope Korhosen ja Lauri Rönkön sivalluksilla. Kiri sai kuitenkin pienellä avustuksella tilannetta ja löi sen jälkeen vastustamattomasti palloa väliin. Ensimmäisellä jaksolla Jymy ei saanut kurottua eroa enää kiinni, vaan jakso kirjattiin Kirille 6-2.

Uusi stadion kylpi kevätauringossa.

Toisella jaksolla kentällä nähtiin vapautuneempi Jymy, joka takoi juoksuja useassa vuorossa. Erityisesti mailan varressa kunnostautui Niko Korhonen, joka puhkoi milloin saumoja, milloin jatkeita. Jymy piti Kirin hyppysissään ja vei toisen jakson nimiinsä 6-1.

Supervuoroparissa Kiri sai ajotilanteen ja Marko Pelkosen viuhuva lyönti näytti jo tuottavan tulosta, mutta Jussi Korhosen heittokäsi oli toista mieltä. Näin Jymy pääsi yrittämään juoksun lyömistä omalla tasoittavallaan. Ajolähtö syntyi, mutta rasitteena oli kaksi paloa. Roope Korhonen laittoi viimeisellä ehtopallon 2-pussiin, josta Kirin ulkokenttä ei pystynyt suorittamaan ja näin Jymy nappasi kauden ensimmäisestä ulkoilmakeikastaan voiton.

Pelin jälkeen kenttä täyttyi innokkaista nimikirjoituksen pyytäjistä.

Suurkiitokset Nivala Pesikselle hienosta pesäpallopäivästä. Meillä oli mukavaa.

Kuvat ja teksti: Olli Korhonen