Firstbeat auttoi jymyläisiä tuntemaan itsensä!

Suomalainen Firstbeat on kehittänyt sydämen sykevälimittaukseen perustuvan menetelmän kehon toimintojen analysointiin. Analyysillä voidaan tuottaa jokaiselle henkilökohtaista ja tarkkaa tietoa liikunnan vaikutuksista, palautumisesta ja stressinhallinnasta.

Sotkamon Jymy on hyödyntänyt pelaajien harjoittelun ohjelmoinnissa Firstbeat Hyvinvointianalyysiä. Analyysin avulla harjoituksien kuormittavuudesta ja palautumisesta on saatu sellaista tietoa, mitä aiemmin ei ole ollut saatavilla.

– Henkilökohtaisesti koin tärkeäksi saada lisää tietoa ja ymmärrystä omasta kropasta ja ennen kaikkea kropan käyttäytymisestä harjoittelun aikana ja jälkeen, Roope Korhonen toteaa.

Firstbeat Hyvinvointianalyysi tulee kotiisi ja on erittäin helppokäyttöinen.

Palautumiseen oleellisesti liittyvää unenlaatua voidaan tutkailla mittausdatasta erittäin tarkasti. Analyysi unesta avasi myös Korhosen silmät.

– Tulokset vastasivat kysymyksiin, joihin ei aikaisemmin ollut vastauksia saatavilla. Ensimmäistä kertaa sain tietää, miten olen nukkunut ja miten uni on vaikuttanut.

Firstbeat Hyvinvointianalyysi avaa jokaisen arkielämän uudenlaisessa valossa. Kehon voimavaroista tieteellisesti kertova analyysi tuo esiin myös ne asiat, jotka parantavat jaksamista, kuntoa ja terveyttä. Firstbeat -menetelmän avulla on todettu muun muassa uniapnea, jonka olemassaolosta ei aikaisemmin ollut tietoa.

– Mittaaminen tapahtuu hyvin vaivattomasti ja mutkattomasti, eikä vaikeuta normaalia elämää millään tavalla, Korhonen kertoo.

– Jos potee “valkotakkisyndroomaa”, niin Firstbeat on vaivattomampi vaihtoehto selvittää oma hyvinvointi, Korhonen jatkaa virnistäen.

Firstbeat Hyvinvointianalyysin saat helposti kotiisi. Tilaukset ja lisätiedot:

Merja Vikström
puh. 040 7239264
merja.vikstrom@obbi.fi
www.obbi.fi