Halli-SM –alkulohkon ensimmäisistä peleistä voitto ja tappio

Halli-SM -turnauksen alkulohkon ottelut käynnistyivät sunnuntaina Jymyn osalta voiton ja tappion myötä. Päivän ensimmäisessä ottelussa Alajärven Ankkurit kaatui jaksoin 2-0 (4-3, 6-4), kun taas illan päätösottelussa Seinäjoen JymyJussit oli Jymyä parempi jaksoin 1-0 (2-2, 2-1). Toisessa ottelussa JymyJussien Jukka-Pekka Vainionpää osoitti olevansa viime kesän lyöjäkuninkuuden mittainen mies iskemällä joukkueensa kaikki juoksut.

– Se oli sellainen kohtuullinen ja kiva ottelu, mutta harvoinpa ne riittävät voittoon, tuumasi Jymyn Immo Rautiainen Jymy-facebookissa videolle heti ottelun jälkeen.

Kolme juoksua kahteen otteluun lyöneen Immo Rautiaisen lisäksi Jymyn onnistujana kotiutusosastolla oli Jani Komulainen (kuvassa), joka pamautti kahteen peliin kaikkiaan 6 lyötyä juoksua!

Korhonen: ”Sapettaa”

Tappio jälkimmäisessä pelissä oli Jymyn osalta karvas, sillä lopputurnaukseen Kuopioon pääsee ainoastaan alkulohkossaan ensimmäiseksi sijoittunut sekä kaikkien lohkojen vertailussa paras lohkokakkonen. Jymyn lohkossa ensimmäisen pelipäivän jälkeen joukkueiden järjestys on seuraavanlainen:

1. Seinäjoen JymyJussit 5 pistettä
2. Sotkamon Jymy 3 pistettä
3. Pattijoen Urheilijat 3 pistettä
4. Alajärven Ankkurit 0 pistettä

– Urheilu on hienoa: löytyy voittamisen ja pettymyksen tunteita. Tämä tappio kalvaa, sapettaa ja pistää tekemään asioita entistä paremmin, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen manasi.

Korhosen mukaan vähäinen harjoitusmäärä isossa hallissa laittoi joukkueen maksamaan oppirahoja, mutta tämän taakse hän ei halunnut tappiota paeta: tunnustusta sai vastustajajoukkue JymyJussit.

– Oli siinä pelissä meidän osalta hyviäkin asioita, esimerkiksi tunnetila, joka oli todella korkealla pitkästä päivästä huolimatta. JymyJussit pelasi kyllä kuitenkin äärimmäisen hyvin ja hyödynsi kotiutuspaikat nyt yhden juoksun verran paremmin.

Lohkossa Jymy kohtaa vielä Pattijoen Urheilijat perjantaina 20. helmikuuta klo 14 Ouluhallissa ja Seinäjoki Alajärven vasta perjantaina 27. helmikuuta klo 20.30 Seinäjoen areenassa, joten lohkon lopullista kärkijoukkuetta saa jännittää vähintäänkin sinne asti, unohtamatta parasta lohkokakkosta, joka on selvillä vasta tuon viikonlopun muiden otteluiden jälkeen.

Ouluhallissa vastustajaksi asettuva Pattijoen Urheilijat tulisi voittaa suoraan jaksoin 2-0, eikä tässäkään tapauksessa sijoitus lohkon kärkipaikalla olisi varma: odotettava on silti Seinäjoen ja Alajärven keskinäisen ottelun tulosta.