Halli-SM nytkähtää liikkeelle: ”Pelille pitää olla nöyrä”

Sotkamon Jymy lähtee Seinäjoella pelattaviin halli-SM turnauksen oman alkulohkonsa kahteen ensimmäiseen otteluun mielenkiintoisissa asetelmissa. Roope Korhosen ollessa nivustyrän leikkauksen vuoksi arviolta kahdeksan viikkoa sivussa, nousee kotiutusosaston ja takakentän vastuunkantajiksi eri pelaajia. Tämän lisäksi oman mausteensa tuo Jymyn joukkueelle aavistuksen verran tuntemattomampi Seinäjoen areena pelialustoineen.

Tämän tiedostaa myös Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen, vaikka hätäisimmät voisivat ennalta julistaa Jymyn marssivan lopputurnaukseen muitta mutkitta.

– Nyt täytyy ihan suoraan sanoa, että pelille pitää olla todella nöyrä. Paperilla olemme ennakkosuosikkeja, mutta huominen päivä on silti henkisellä ja fyysisellä tasolla todella haastava.

Seinäjoen areenan olosuhteita verrattaessa kesän vastaaviin ensimmäiseksi nousee esiin kimmoisampi ja liukkaampi pelialusta, joka tuo selkeän edun esimerkiksi pomppua käyttäville vaihtolyöjille. Tämän lisäksi käytössä on niin sanottu läpilyöntisääntö, jossa pallon osuessa suoraan laillisesta lyönnistä verkkoon pelaaja on oikeutettu liikkumaan yhden pesän yli. Vaikka sääntö antaakin oikeutta läpilyönneille, voivat jotkut kesäolosuhteissa kopparien katkaistavissa olevat läpilyönnit parhaimmillaan johtaa suoraan kahteen juoksuun.

– Niin sanottu ”Mikki Hiiri”-osaston mies on hallissakin vaarallinen. Kentän ja alustan kanssa on päästävä nopeasti sinuiksi, Korhonen muistuttaa.

Haastetta tuo myös aikataulu. Joukkue lähtee matkaan Etelä-Pohjanmaalle jo kukonlaulun aikaan, ja viimeinen peli on merkattu alkavaksi klo 19. Ylipäätään kaksi täyttä ottelua päivään on asia, jota ei voi jättää huomiotta.

– Energiapuolella kaksi peliä päivään on haaste, mutta samalla myös asennoitumiskysymys. Kaiken kaikkiaan on todella mukava päästä pelaamaan, Korhonen tuumaa.

Mikko Korhonen (viuhkassa) myöntää, että sunnuntaipäivä sisältää haasteensa.
Mikko Korhonen (viuhkassa) myöntää, että sunnuntaipäivä sisältää haasteensa.

Halli-SM -sarjajärjestelmä

Halli-SM-turnauksen C-alkulohkon kaksi ensimmäistä ottelua pelataan huomenna Seinäjoella. Jymyn Peli Alajärven Ankkureita vastaan alkaa klo 14.30 ja Seinäjoen JymyJusseja vastaan käytävän kamppailun alkamisaika on klo 19. Viimeinen alkulohkon peli on Pattijoen Urheilijoita vastaan Ouluhallissa perjantaina 20.2. klo 14.

Neljän joukkueen alkulohkosta jatkoon pääsee ensimmäiseksi sijoittunut, minkä lisäksi välierävaiheeseen pääsee myös paras lohkokakkonen. Lohkot ovat seuraavat:

Lohko A: Joensuun Maila; Jyväskylän Kiri; Kiteen Pallo -90; Kouvolan Pallonlyöjät

Lohko B: Hyvinkään Tahko; Kankaanpään Maila; Koskenkorvan Urheilijat; Vimpelin Veto

Lohko C: Alajärven Ankkurit; Pattijoen Urheilijat, Raahe; Seinäjoen JymyJussit; Sotkamon Jymy

Lopputurnaus pelataan Kuopiossa 14.-15. maaliskuuta.

Lisää sarjajärjestelmästä löytyy tästä linkistä.

Toni Kohonen ja Immo Rautiainen (kuvassa) ovat kantamassa kotiutusvastuuta Roope Korhosen poissaollessa.
Immo Rautiaisen (kuvassa) kotiutusvastuu kasvaa Roope Korhosen poissaollessa. Immo on on lyönyt tänä sekä viime talvena kunnarin hallipelissä, mikä on varsin harvinaista.

Jymyn kokoonpano Alajärvi-otteluun

1.Niilo Piiponniemi
2.Niko Korhonen
3.Antti Hartikainen
4.Toni Kohonen
5.Immo Rautiainen
6.Markus Tuikka
7.Onni Määttä
8.Topi Korhonen
9.Janne Hyvönen
10.Jani Komulainen
11.Niko J. Korhonen
12.Riku Niemi
PJMikko Korhonen
2. PJKosti Rautiainen

Päivän twiitti:

Jani Komulainen (Twitterissä: @KomulainenJani):

Suuren pelurin isojen saappaiden täyttämisessä hieno mahdollisuus joukkueena kasvamiselle! #smhalli

Kuvat: Janne Kuronen (Twitterissä: @JanneKuronen), Antti Haapasalo
Teksti: Antti Haapasalo (Twitterissä: @anaHaapasalo)