Hallimestaruus ratkeaa viikonloppuna Imatralla!

Viime viikonlopun voittoisat otteet Kempeleessä tarkoittivat uutta pelireissua Halli-SM-lopputurnaukseen. Sotkamon Jymy matkustaa Imatralle perjantaina, mutta tositoimiin päästään lauantaina välierässä Joensuun Mailaa vastaan. Toisessa välierässä kohtaavat Seinäjoen JymyJussit sekä Manse PP.

Sotkamon Jymy eteni Halli-SM-lopputurnaukseen voitettuaan molemmat alkulohkon ottelunsa viime viikonloppuna Kempeleessä. Saman tempun teki Seinäjoen JymyJussit, joka kuritti pohjalaisseuroista ensiksi Koskenkorvan Urheilijoita ja nappasi voiton vielä Vimpelin Vedosta. Joensuun Maila voitti niin ikään oman alkulohkonsa. Neljännen alkulohkon pelejä varjosti mikäpä muu kuin koronavirusepidemia, joten perumisten vuoksi Manse PP eteni lopputurnaukseen voitettuaan Hyvinkään Tahkon.

Halliottelut ovat usein varsin niukkajuoksuja, mutta siitä huolimatta Jymy on pelannut tiivistä ulkopeliä läpi hallikauden. Yksi polttolinjan avainpelaajista on viime syksynä violettioransseihin hankittu Ville Kotro, joka matkaa elämänsä toiseen lopputurnaukseen iloisin mielin. Mitä mieltä mies on itse ollut ajastaan Jymyssä?

– Meillä on tosi motivoitunut porukka ja kaikilla on palava halu kehittyä eteenpäin, niin treenaaminen on kyllä ollut enemmän kuin mukavaa.

Kotro on pelannut monipuolista roolia Jymyn polttolinjassa.

Kotro on pelannut Jymyssä eri puolilla polttolinjaa, mutta takatilanteessa mies on kiinnitetty kakkospolttajan paikalle.

– Meillä on lähtenyt rullaamaan hyvin ulkopelin näkökulmasta. Hyvä kommunikaatio pelikavereiden kanssa on avain laadukkaaseen ulkopeliin, vaikka viime pelissä Kempeleessä musiikki pauhasikin niin kovalla, että se toi oman lisämausteen siihen kommunikointiin, Kotro naurahtaa.

Tulevana viikonloppuna halliolosuhteet Imatralla ovat hyvin samankaltaiset kuin Kempeleessä: alusta on hidas niin jalalle kuin pallolle, mikä puoltaa vähäjuoksuisia otteluita myös tulevalle viikonlopulle.

– Nollatilanteen kestäminen korostuu taas näissä olosuhteissa, mutta yhtälailla vaihtotilanteissa pitää pystyä syömään pieniä lyöntejä pois. Takatilanteissa isketään sitten Wahlsteniin ja Toivolaan kiinni niin ettei pinnoja ole tarjolla kuin hyvillä lyönneillä. Vähäjuoksuisia otteluja varmasti.

Ottelut on katsottavissa suorina lähetyksinä Ruutu-palvelusta.

Viikonlopun Halli-SM-lopputurnauksen aikataulu:

La 12.3.
Välieräottelu: Joensuun Maila – Sotkamon Jymy 14.00
Välieräottelu: Manse PP, Tampere – Seinäjoen JymyJussit 18.00

Su 13.3.
Pronssiottelu 13.00
Loppuottelu 17.00

Teksti ja kuvat: Olli Korhonen