Hallipronssit ripustettiin jymyläisten kaulaan

Sotkamon Jymy – Seinäjoen JymyJussit 2-0 (3-1, 3-0)

Ottelun tilastot

Jymy otti hallipronssia tasapainoisen esityksen jälkeen. Sotkamolaiset voivat olla tyytyväisiä koko halli-SM-rupeaman ulkopeliinsä.

Seinäjoki aloitti juoksunteon Markus Hallasuon välilyönnillä, jolla Tero Tyynelä eteni kotiin Jussi Korhosen tyytyessä viskaamaan takapalon kolmoselle. Tasoittavalla Niko Korhonen ja Aapo Komulainen kiikuttivat Joni Rytkösen kolmoselle. Jere Heikkinen, Juho Keinänen ja Aleksanteri Huotari löysivät kaikki tilaa Seinäjoen kakkospuolelta ja iskivät juoksut mieheen, tuojina aiemmin mainitut. Loppujakson osalta kummankin joukkueen sisäpeli oli puuroista ja tilanteet jäivät yhteen. Iivari Vihanto päätti jakson hienolla polttoheitolla Viljo Sillanpään yrityksestä.

Jymy rakenteli toisen puoliskon alkuun ajot Heikkiselle, mutta kotiutus meni kopiksi, samoin Huotarin yritys. Antti Kiiskinen upotti kolmannesta ajosta pallon vastustamattomasti kenttään kakkosjatkeelle ja Niko Tuikka toi juoksun. Hallasuo pääsi yrittämään tasoitusta, mutta Keinänen poltti Oskari Salmelan. Kakkoskärki onnistui uudestaan ja Huotari kotiutti Kiiskisen toisessa. Seinäjoki jäi ilman tilannetta ja kolmannessa vuorossa Keinänen nakutti Rytkösen sisään, tilanteeksi 3–0.

Kalle Kuosmasen loukkaannuttua Jymy joutui vaihtamaan ulkopeliryhmitystään, mutta pohjalaiset eivät löytäneet siihen lääkkeitä ja minkäänlaista loppukiriä ei päässyt syntymään. Kolmostilanteet menivät Jymylle 17–6 ja kärkilyönnit 35–21.  

Jymy oli liikkeellä erittäin nuorella joukkueella.

Oranssipaitojen sisäpelissä onnistujia oli runsaasti. Antti Kiiskinen löi juoksun ja toi toisen sekä keräsi 4/5 kl. Joni Rytkönen (0/2, kl 5/6) oli hyvällä tasolla. Keinänen ja Huotari sivalsivat molemmat kaksi lyötyä. Jussien Tuomas Raunio sai selkääntaputukset sataprosenttisesta kentällemenopelistään (6/6, kentän korkein kärkilyöntimäärä), mutta häntä vaihtanut Tero Tyynelä ei onnistunut ollenkaan. Jymyn näkyvimmät ulkopelissä olivat Juho Keinänen (neljä tehtyä paloa ja neljä avustusta), Niko Korhonen (3+6) ja Ville Kotro (4+2).

Harjoittelukausi jatkuu Jymyn osalta tiiviillä harjoittelulla sekä omatoimisella fysiikkajaksolla. Huhtikuussa pesäpallo täyttääkin sitten kalenterit toden teolla, sillä joukkue pelaa harjoitusotteluita Joensuussa 8.-9. huhtikuuta Joensuun Mailaa ja Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan. Seuraavalla viikolla joukkue mittaa kuntoaan perinteisen Karra Trophyn parissa, tällä kertaa tosin lyhennetyssä muodossa. Pienen pääsiäistauon jälkeen Jymy matkustaa reilun viikon mittaiselle harjoitus- ja pelileirille Espanjan Fuengirolaan, missä lyödään myös alkutahdit pesäpallon 100-vuotisjuhlakaudelle.

Kuuntele alta vielä Jere Heikkisen ja Jani Komulaisen mietteet viikonlopulta!

Teksti: Juuso Hyvönen
Kuvat: Olli Korhonen & Antti Haapasalo
Videot: Olli Korhonen