Hankaluudet kotona jatkuivat – SiiPelle historiallinen voitto

Sotkamon Jymy – Siilinjärven Pesis 0-2 (4-5, 1-4)

Ottelun tilastot

Jymyn edelliset kotikamppailut ovat sujuneet hieman mollivoittoisesti, mutta silti kainuulaiset ovat kyenneet nousemaan toisen jakson kautta aina voittoon. Tänään kuitenkin Siilinjärven Pesis mursi tämän trendin ja haki verta jo useasta aiemmasta ottelusta kerjänneeltä Jymyltä kolme pistettä.

Ensimmäinen jakso oli kuin uusinta tiistain matsista, jossa Jymy oli pelin päällä aina kolmanteen vuoroon saakka, mutta tasoittavalla syntynyt Toni Toivasen läpilyönti muutti jakson kulun. Vierailijat nousivat hetkessä johtoasemaan, jota Jymy lähti tavoittelemaan neljännen aloittavalla.

Jymy osoitti kuin osoittikin henkistä hauista neljännen aloittavalla, kun Lauri Rönkön ja Markus Tuikan välilyönnit putosivat väliin ja Jymy nousi yhden juoksun etumatkalle. Siilinjärven Pesis sai yhden palon ajolähtötilanteen, josta Jymy kesti ensimmäisen. Toivanen löi kuitenkin pallon väliin ja palolta haiskahtanut polttoheitto karkasi kuitenkin kotipesän yli aina katsomon taakse, jonka turvin Teemu Kinnunen kirmasi jaksovoittoon kantaneen juoksun harhaheitolla.

Toisella jaksolla Kinnunen avasi vahvasti myös sisäpeliä, kun kumuralyönti karkasi aina takakentän mainosaidoille saakka. Toisessa vuorossa pohjois-savolaiset takoivat niin ikään kaksi juoksua, joista ensimmäinen syntyi harmittavalla virhepompulla. Tämän jälkeen Kimmo Lukkari sivalsi vielä vastustamattomasti pallon väliin 2-jatkeelle.

Sisäpeli jäi Jymyllä tänään vaisuksi.

Vaikka Roope Korhonen sai avattua oman juoksutilinsä toisen tasoittavalla, jäi se laihaksi lohduksi, sillä kahdessa viimeisessä vuorossa Jymy ei saanut enää edes 3-tilannetta.

Kahdeksan kärkilyöntiä metsästänyt Jymyn ykköspalkittu Niko Korhonen sadatteli huonoa esitystä.

– Oli kyllä meiltä tänään sellainen ulospuhallus ja ohipeli.

Knoppitietona kerrottakoon, että edellisestä siilinjärveläisten vierasvoitosta Hiukassa on kulunut 28 vuotta ja yksi päivä. Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen oli luonnollisesti harmistunut.

– Kyllä me ollaan jo monta peliä putkeen kerjätty verta nenästä. Tänään kaveri oli sitten sen verran vahvempi, ettei pystytty enää nousemaan. Pukukopissa on varmasti joukkueellinen pettyneitä jätkiä, ja en epäile hetkeäkään etteikö sunnuntaina nähdä täysin erilainen Jymy.

Ottelun lehdistötilaisuus katsottavissa alta:

Jymyn pelin jatkuvat sunnuntaina kutkuttavalla vierasreissulla Vimpelin Saarikentälle! Hiukassa pelataan jälleen keskiviikkona, kun Jymyn paikallisvastustaja Kempeleen Kiri tulee Hiukkaan toistamiseen.

Teksti: Olli Korhonen
Kuvat: Jussi Korhonen