Pekkinen ja Purmonen Jymyyn

Sotkamon Jymy on tehnyt kahden vuoden sopimukset Hannes Pekkisen sekä Elmeri Purmosen kanssa. Kiteen Pallon kasvatit tuovat mukanaan tehoa niin sisä- kuin ulkopeliinkin.

Viimeiset vuodet kasvattajaseurassaan Kiteellä pelannut kaksikko siirtyy odottavin ja innokkain mielin Jymyn väreihin. Kaksikosta kokeneempi Hannes Pekkinen odottaa tulevaa jo vesi kielellä.

– Kyllähän se hienolta ja jännittävältäkin kuulostaa, että pääsee edustamaan Jymyä Superpesiksessä.

Tänä vuonna 24 vuotta täyttävä Pekkinen debytoi Superpesiksessä jo vuonna 2014. Etukenttäpelaamisen kautta myös Superpesikseen ponnistanut Pekkinen on viettänyt uransa pääosin Kiteen Pallon nutussa, mutta kaudella 2018 hän oli voittamassa Joensuun Mailan seurahistorian ensimmäistä Suomen mestaruutta. 

Päättyneellä kaudella toiseksi eniten lyötyjä juoksuja Kiteen joukkueessa pommittanut Pekkinen (1+28) on lajitaidollisesti hyvin kokonaisvaltainen pelaaja.

– Sisäpelin puolella on varmasti vielä enemmän potentiaalia ulosmitattavana, Pekkinen tuumaa.

Talviurheiluromantikoksi tunnustautuvan Pekkisen visiot ja tavoitteet ovat selvät.

– Kyllähän tänne menestymään on tultu ja taistelemaan siitä kirkkaimmasta mitalista. Totta kai haluan kehittää myös itseäni pesäpalloilijana, mutta menestyminen on se tärkein asia, mitä haluan pesäpallossa kokea ja uskon, että siihen meillä on Jymyssä hyvät mahdollisuudet.

Pekkisen rooli numerolla kotiuttavana pelaajana tulee olemaan keskeinen.

Pekkinen on Jymyn perspektiivistä täsmähankinta ulkopelin lisäksi ennen kaikkea sisäpeliin.

– Ollaan haettu jo useamman vuoden ajan johtavaa etukenttäpelaajaa ja numerolla kotiuttavaa pelimiestä. Odotusarvo Pekkiselle on erittäin kova niin sisällä kuin ulkonakin, Superjymy Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kuosmanen kommentoi.

”Uskon siihen, että tällä joukkueella pystytään menestymään!”

Kaksikosta nuorempi ja positiivisella tavalla levottomaksi itseään kutsuva Elmeri Purmonen tunnetaan erinomaisista jaloistaan ja nälästä voittaa pesävälejä. Nimenomaan etenemisvoimaa Jymyyn tuova Purmonen on innoissaan maisemanvaihdoksesta.

– Mukava ja innostava fiilis lähteä uusiin maisemiin ja uusiin koetuksiin Kainuuseen. Uskon siihen, että tällä joukkueella pystytään menestymään ja siinä mielessä innolla odotan tulevaa.

Vuonna 2001 maailmaan ponnistanut kärkimies toi viime kaudella 36 juoksua. Matematiikan opettajaksi Joensuussa opiskeleva Purmonen hyödyntää jalkojaan niin sisällä kuin ulkona.

– Minulla on palava halu päästä kentälle ja tuoda juoksuja, samaa ominaisuutta hyödynnän myös ulkopelissä.

Viime vuosien aikana Purmonen on etenijänä kellottanut parhaita aikoja pesäväleillä yhdessä viime kauden etenijäkuningas Patrik Vartaman kanssa. Purmonen saalisti myös toiseksi eniten kärkilyöntejä 0-tilanteessa koko Superpesiksessä.

– Purmonen tuo Jymyyn poikkeuksellista etenemisvoimaa, mikä helpottaa huomattavasti juoksun lyömistä ja tukee puolestaan ulkopelin kulmapelaajana paljon takatilanteen kestävyyttä. Purmonen otti jo viime kaudella isoja harppauksia ulkopelissä, mutta vielä on paljon potentiaalia kehittyä paremmaksikin, Kuosmanen arvioi.

Jymyn uuden pelaajat tutustuivat ensimmäisenä päivänä Sotkamossa Hiidenportin kansallispuistoon.

Kuosmanen näkee, että perinteikkäällä pesispaikkakunnalla parivaljakko on saanut optimaalinen kasvatuksen pesäpalloilijoina.

– Molemmat tulevat ja ovat kasvaneet sellaisessa kulttuurissa, missä pelaaminen ja joukkuepelaaminen on DNA:ssa. Jymyyn tulee kaksi pelaajaa, joilla on kova motivaatio ja halu voittaa joukkueena ja tehdä yksilöinä kaiken joukkueen menestyksen eteen.

Sotkamon Jymyn tämänhetkinen sopimustilanne:

2023
Roope Korhonen (s. -81)
Niilo Piiponniemi (s. -91) toistaiseksi
Niko Korhonen (s. -92)
Lauri Rönkkö (s. -94)
Ville Kotro (s. -95)
Antti Kiiskinen (s. -97)
Jussi Korhonen (s. -97)
Juho Keinänen (s. -99)
Jere Heikkinen (s. -03)

2024
Hannes Pekkinen (s. -98)
Elmeri Purmonen (s. -01)
Aapo Komulainen (s. -03)
Iivari Vihanto (s. -03)
Aleksanteri Huotari (s. -03)

2025
Kalle Kuosmanen (s. -01)

Kuvat: Akke Virtanen