Harjoituspeleistä kaksi voittoa – lue Mikko Korhosen kommentit!

Sotkamon Jymy valmistautui viime viikonloppuna vajaan viikon päästä alkavaan sarjakauden alkuun kahdella harjoitusottelulla Alajärven Ankkureita ja Koskenkorvan Urheilijoita vastaan.

Ensimmäinen ottelu Alajärveä vastaan päättyi Jymyn voittoon supervuoroparissa ja toinen taas suoraan jaksoin 2-0.

– Viikonlopun tavoite oli hyvin harjoituksenomainen. Tarkoituksena oli päästä peliin kiinni, saada rytmi ja pitää huoli, että kahden pelin jälkeen itseluottamus olisi sellainen, että sarja-avaukseen on hyvä lähteä, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen kertoo.

Haastetta viikonloppuun toi kuitenkin Haapajärven uusi tekonurmi ja Suomen kolea kevät. Järjestelyt Haapajärvellä olivat kuitenkin huippuluokkaa.

– Olosuhteet olivat molemmissa peleissä kylmät ja koleat ja kenttä oli äärettömän pehmeä, kun nurmi oli haapajärvellä vaihtunut.

– Tämä oli kuitenkin hyvää harjoitusta ja oppia pehmeän kentän pelistä, niin kuin se näin keväällä saattaa olla. Lauantai meni lopulta pelirytmiä hakiessa, Korhonen jatkaa.

Tavoitteissa Jymy onnistuikin viimeistään toisen pelin aikana sunnuntaina.

– Sisäpeli alkoi toisessa pelissä olla jo parempaa, kun saimme myös ykköstilannetta purettua. Oltimme siinä myös päivää viisaampia ja valmiimpia pelaamaan.

Ilon aihetta pelinjohdolle toi myös ulkopeli, jossa kaksi pelaajaa ovat nousseet nyt todellisiksi johtajiksi.

– Ulkopeli oli molempina päivinä aktiivista, aloitteellista ja keskustelevaa. Immo (Rautiainen) ja Antti (Hartikainen) ovat kantaneet vastuuta ja ottaneet johtajuutta ulkopelissä. Tämä tarttuu positiivisesti koko pelifiilikseen, Korhonen iloitsee.

Seuraavan kerran siirrytäänkin jo sitten tositoimiin, kun sarjakausi alkaa äitienpäivänä vierasottelulla juuri Alajärven Ankkureita vastaan. Kotiavaus pelataan Hiukassa torstaina 15.5. klo 18 Pattijoen Urheilijoita vastaan.

-AH